Italienii de la Fintel au ales furnizorul turbinelor pentru parcul eolian de 850 MW din Serbia. Va fi cel mai mare parc onshore din Europa

Italienii de la Fintel au ales furnizorul turbinelor pentru parcul eolian de 850 MW din Serbia. Va fi cel mai mare parc onshore din Europa
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 mar 2023

Fintel Energija, subsidiara sârbă a grupului italian Fintel Energia, va folosi turbine livrate de compania chineză Windey pentru parcul eolian gigant pe care îl dezvoltă în nordul Serbiei, cu o capacitate preconizată de 854 MW – mult peste cea a parcului Fântânele-Cogealac, în prezent cel mai mare parc eolian onshore din Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fintel a selectat producătorul chinez de turbine eoliene Zhejiang Windey (Windey) ca furnizor preferat pentru viitorul parc, denumit Maestrale Ring. Acordul include furnizarea a 112 turbine cu o capacitate de până la 7,7 MW fiecare, precum și un contract de service și întreținere pe 10 ani.

Windey a fost numit, recent, furnizor preferat de turbine pentru cinci alte parcuri eoliene dezvoltate de Fintel în Serbia, cu o capacitate totală de 110 MW.

Ministrul austriac de Externe apără Rusia și decizia Raiffeisen Bank de a face afaceri cu Moscova CITEȘTE ȘI Ministrul austriac de Externe apără Rusia și decizia Raiffeisen Bank de a face afaceri cu Moscova

Proiectul Maestrale Ring a fost anunțat în 2019, italienii de la Fintel estimând atunci o capacitate instalată de aproximativ 600 MW pentru viitorul parc eolian, care va fi construit la Subotica, în nordul Serbiei.

Capacitatea preconizată a fost revizuită ulterior la 638 MW, pentru ca acum să fie indicată la 854 MW.

Maestrale Ring ar urma să fie cel mai mare parc eolian din Europa continentală, depășind cu mult puterea instalată a parcului de la Fântânele-Cogelac (600 MW), în prezent cel mai mare parc eolian din Europa continentală.

Construcția este programată să înceapă în toamnă, parcul fiind așteptat să devină complet operațional până la finele anului 2025. Costul proiectului este estimat la aproape 1,3 miliarde de dolari.

Fintel Energija, controlată de grupul italian Fintel Energia, este cel mai mare producător independent de energie electrică din Serbia. Compania deține și operează parcuri eoliene cu o capacitate totală de aproape 86 MW, echivalentul a 21,5% din capacitatea eoliană totală instalată până în prezent în Serbia (398 MW).

Portofoliul companiei include proiecte eoliene în diferite stadii de dezvoltare cu o capacitate totală preconizată la peste 1 GW.

Potrivit planurilor anunțate anterior de guvernul de la Belgrad, Serbia vrea să construiască parcuri eoliene cu o capacitate totală de 3 GW până în 2025.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
fintel energia
maestrale ring
fintel serbia
cel mai mare parc eolian europa
windey
turbine eoliene