VIDEO Ucrainenii au aruncat în aer un tren în cel mai lung tunel din Rusia

VIDEO Ucrainenii au aruncat în aer un tren în cel mai lung tunel din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 dec 2023

Ucrainenii au aruncat în aer un tren în cel mai lung tunel din Rusia, iar după ce rușii au început să folosească o rută ocolitoare, mai multe încărcături au explodat pe un pod feroviar când pe el trecea o garnitură încărcată cu combustibili.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceste sabotaje de mare amploare ar fi opera Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), potrivit surselor Ukrainska Pravda și Reuters,

Principala legătură feroviară a Rusiei cu China a fost „paralizată” după „sabotarea” unui tunel de către serviciile secrete ucrainene CITEȘTE ȘI Principala legătură feroviară a Rusiei cu China a fost „paralizată” după „sabotarea” unui tunel de către serviciile secrete ucrainene

Realizarea e cu atât mai impresionantă cu cât a avut loc la 4.000 de kilometri de granița Rusiei cu Ucraina, arată Hotnews.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

SBU a detonat miercuri explozibili în acest tunel feroviar din Siberia, lung de peste 15 kilometri, deoarece Rusia folosește ruta pentru livrări militare.

Ancheta preliminară a arătat că sub un tren de marfă au fost plasați explozibili ce s-au detonat când granitura trecea prin tunelul Severomuysky din regiunea Bureatia.

Mii de sloveni vor primi înapoi banii pentru amenzile plătite în pandemie. Cazul curierului amendat pentru că a făcut o pauză să-și mănânce burekul CITEȘTE ȘI Mii de sloveni vor primi înapoi banii pentru amenzile plătite în pandemie. Cazul curierului amendat pentru că a făcut o pauză să-și mănânce burekul

Nu s-au înregistrat victime în urma incidentului, iar autoritățile ruse au spus că trenul care a luat foc miercuri în cel mai lung tunel din Rusia a fost aruncat în aer în urma unui „act terorist" comis de persoane neidentificate.

Anterior a fost anunțat că Serviciile secrete ucrainene au fost implicate într-un atac cibernetic care a vizat difuzarea unui discurs al președintelui Volodimir Zelenski la televiziunea din Crimeea.

Toate canalele IPTV din Crimeea ocupată au difuzat un discurs al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a șefului serviciilor de informații a apărării Kirilo Budanov și a lui Valerii Zalujnîi, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Pfizer dă în judecată Polonia CITEȘTE ȘI Pfizer dă în judecată Polonia

Locuitorii au observat acest lucru la aproximativ ora 21:30 (20:30 ora Kievului). În cele din urmă, rușii au oprit emisiunea.

„Aceasta este o peninsulă ucraineană, ar trebui să i se adreseze președintele ucrainean, nu ocupanții ruși”, spune sursa Ukrainska Pravda.

Sursa UP a explicat că un set de măsuri pentru restabilirea suveranității ucrainene asupra peninsulei ocupate temporar de Rusia, inclusiv în ceea ce privește mass-media, continuă să fie pus în aplicare.

Atacuri cibernetice similare au mai avut loc în trecut, dar ar fi prima oară când presa ucraineană scrie că ar fi fost implicate serviciile secrete.

Viktor Orban se consideră cel mai experimentat lider din UE: „Europa și-a pierdut capacitatea de autodeterminare”. „Washingtonul pierde teren” CITEȘTE ȘI Viktor Orban se consideră cel mai experimentat lider din UE: „Europa și-a pierdut capacitatea de autodeterminare”. „Washingtonul pierde teren”

De la începutul războiului, gruparea de hackeri 'Anonymous' a revendicat mai multe atacuri cibernetice asupra mass-mediei ruse.

Hackerii au spart televiziunile de stat rusești de Ziua Victoriei pentru a difuza un mesaj despre războiul din Ucraina tocmai în ziua în care Rusia a celebrat cea mai importantă sărbătoare a sa.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
zelenski
tv