FOTO Primele fotografii cu viitorul Renault 5 de serie, înainte de lansare

FOTO Primele fotografii cu viitorul Renault 5 de serie, înainte de lansare
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 nov 2023

Renault crește atenția publicului asupra viitorului model de serie Renault 5, care va prelua, cel mai probabil, peste 90% din aspectul și detaliile conceptului cu același nume, prezentat încă din 2021 la Munchen. Au fost publicate și primele informații despre capacitatea bateriei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Renault 5 urmează să fie prezentat în premieră mondială în luna februarie, la Geneva, dar până atunci constructorul francez încearcă să țină ridicat interesul publicului asupra acestui model. Evident, curiozitatea nu mai este la fel de mare, pentru că designul acestui model a fost dezvăluit încă din 2021, odată cu prezentarea conceptului Renault 5 (FOTO), care a stat la baza viitorului model de serie.

FOTO Nicușor Dan anunță: 100 de autobuze electrice noi intră pe traseu CITEȘTE ȘI FOTO Nicușor Dan anunță: 100 de autobuze electrice noi intră pe traseu

Cu o linie care amintește fără dubiu de vechiul model R5 al anilor 70, cu elemente care nu au nicio legătură estetică cu actuala gamă a mărcii, Renault 5 va fi un automobil de clasă B care va înlocui mdoelul ZOE. De altfel, numele pe care modelul ar fi trebuit să-l poarte, așa cum era pregătit de companie, era ZOE, dar venirea lui Luca de Meo a adus această schimbare majoră, de design și de denumire.

FOTO Primele fotografii cu viitorul Renault 5 de serie, înainte de lansare

Primele informații transmise de Renault referitoare la trăsăturile tehnice ale mașinii sunt cele care privesc bateria, care va avea două versiuni de capacitate. Prima, dar nu cea mai accesibilă, va avea 52 kWh și va oferi o autonomie de 400 km. O baterie de 40 kWh va fi lansată ulterior. Compania spune că prețul acestui model, fără să precizeze cu care dintre cele două baterii, va fi de „aproximativ 25.000 de euro”. Este o schimbare majoră pentru companie, care vindea nu demult modelul ZOE cu aproape 35.000 de euro, însă vine cu o ajustare față de prețul pe care și-l dorea Luca de Meo în 2021, adică „circa 20.000 de euro”.

A fost dezvăluită de asemenea și lungimea pe care o va avea mașina: 3,92 metri, cu doar 20 de centimetri mai mic decât Dacia Spring, ceea ce înseamnă că există șanse foarte mari să vedem în viitor încă un automobil electric Renault cu dimensiuni compacte, între R5 și Megane E-Tech.

FOTO & VIDEO Corespondență din Lisabona - Cel mai așteptat moment al anului în industria auto românească: Noul Duster a fost prezentat. Toate detaliile despre a 3-a generație a SUV-ului Dacia CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Corespondență din Lisabona - Cel mai așteptat moment al anului în industria auto românească: Noul Duster a fost prezentat. Toate detaliile despre a 3-a generație a SUV-ului Dacia

Printre particularitățile estetice pe care Renault le anunță se numără și o falsă grilă de aer, care vine de la vechiul R5 și care este înlocuită de un panou cu rol de indicator de încărcare „distractiv și practic”.

De la 1 decembrie, Renault pornește o campanie de marketing pentru noul model, cu tema R5VOLUTION IS BACK , pentru a aminti de rolul pe care R5 l-a avut în anii 70.

FOTO Primele fotografii cu viitorul Renault 5 de serie, înainte de lansare

FOTO Primele fotografii cu viitorul Renault 5 de serie, înainte de lansare

Renault 5 Concept

FOTO Primele fotografii cu viitorul Renault 5 de serie, înainte de lansare

viewscnt
Afla mai multe despre
renault 5
luca de meo
noul renault electric
renault zoe