VIDEO Viktor Orban intervine pe piață și îngheață prețurile la o serie de alimente

VIDEO Viktor Orban intervine pe piață și îngheață prețurile la o serie de alimente
scris 12 ian 2022

Guvernul Ungariei a anunțat că, în contextul recentei creșteri a inflației, vor fi fixate prețurile pentru o serie de alimente de bază la nivelul din octombrie 2021, relatează agenția EFE.

"Am decis să intervenim asupra prețurilor a șase produse", a spus premierul Viktor Orban (VIDEO MAI JOS), 

Măsura vizează zahărul, făina de grâu, uleiul de floarea-soarelui, mușchiul de porc, pieptul de pui și laptele cu 2,8% de grăsime, a explicat prim-ministrul, arată Agerpres.

FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs CITEȘTE ȘI FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs

Orban a subliniat că furnizorii cu amănuntul vor trebui să coboare prețurile la aceste șase produse la nivelul din 15 octombrie 2021, însă nu a menționat compensări economice din partea Guvernului.

Premierul a justificat măsura prin creșterea prețurilor la energie și a adăugat că aceste alimente vor putea fi cumpărate la preț redus începând din 1 februarie.

Ungaria a stabilit deja un preț maxim pentru benzina 98, care nu trebuie să depășească 1,35 euro pe litru.

Deși electricitatea avea deja un preț maxim în Ungaria începând din 2013, recenta majorare a prețurilor la energie la nivel mondial are un efect secundar în țara centro-europeană, mai scrie EFE.

Conform calculelor preliminare ale Guvernului, inflația în Ungaria a fost în 2021 de 5,1%, față de 3,3% în 2020.

Ungaria, care nu se află în zona euro, va avea în 3 aprilie alegeri legislative, iar Viktor Orban urmărește al patrulea mandat consecutiv, adaugă agenția spaniolă. 

viewscnt
Afla mai multe despre
orban
ungaria