VIDEO Vladimir Putin anunță că racheta balistică intercontinentală Sarmat a fost testată cu succes: "Va oferi teme de gândire celor care încearcă să ne amenințe țara”

VIDEO Vladimir Putin anunță că racheta balistică intercontinentală Sarmat a fost testată cu succes:  "Va oferi teme de gândire celor care încearcă să ne amenințe țara”
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2022

Rusia a anunțat că a testat cu succes racheta balistică intercontinentală Sarmat, despre care președintele Vladimir Putin a spus va ”consolida potențialul de luptă” și ”securitatea Rusiei” și, în același timp, le va oferi inamicilor Moscovei o ”temă de gândire”, relatează Reuters. Liderul rus a reiterat că scopul ”operațiunii militare speciale” din Ucraina este de a ajuta rușii care trăiesc în Donbas, potrivit BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Noul complex are cele mai înalte caracteristici tactice și tehnice și este capabil să depășească toate mijloacele moderne de apărare antirachetă. Nu are analogi în lume și nu va avea mult timp de acum înainte”, a afirmat Putin.

Românii nu se lasă convinși să vină de Paște la marile hoteluri din Poiană. Cu ce prețuri sunt așteptați CITEȘTE ȘI Românii nu se lasă convinși să vină de Paște la marile hoteluri din Poiană. Cu ce prețuri sunt așteptați

”Această armă cu adevărat unică va consolida potențialul de luptă al forțelor noastre armate, va asigura în mod eficient securitatea Rusiei împotriva amenințărilor externe și va oferi teme de gândire celor care, în febra unei retorici agresive frenetice, încearcă să ne amenințe țara”, a continuat liderul rus, scrie News.ro.

Racheta a fost lansată din cosmodromul Plesetsk, în nord-vestul țării, și a lovit ținte din peninsula Kamceatka, în Orientul Îndepărtat Rus.

Sarmat este o nouă rachetă balistică intercontinentală grea pe care Rusia ar trebui să o desfășoare cu 10 sau mai multe focoase pe fiecare rachetă, potrivit Serviciului de Cercetare al Congresului SUA.

Racheta a fost dezvoltată pe parcursul mai multor ani și, prin urmare, testul de lansare nu constituie o surpriză pentru Occident, însă are loc într-un moment de tensiune geopolitică extremă din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a menționat că, după finalizarea unui program de testare, Sarmat va intra în serviciu cu Forțele de Rachete Strategice Ruse. RS-28 Sarmat este proiectat pentru a înlocui racheta interbalistică Voevoda din era sovietică, cunoscută sub denumirea de NATO SS-18 Satan, relatează CNN.

”Am spus-o chiar de la început – scopul acestei operațiuni este de a ajuta oamenii noștri care trăiesc în Donbas”, a declarat Putin, potrivit BBC.

Adresându-se unei fete care s-a alăturat întâlnirii de la Sevastopol, din Peninsula Crimeea, peninsulă pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014, el a spus: ”Vom acționa consecvent și ne vom asigura că viața de acolo va deveni treptat normală, se va schimba în bine - la fel ca și în cazul tău, cu viața ta, în Sevastopol”.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
sarmat