VIDEO Zeci de manifestanți răniți după un protest la Sofia pe fondul crizei apei din Pernik

VIDEO Zeci de manifestanți răniți după un protest la Sofia pe fondul crizei apei din Pernik
scris 27 ian 2020

Un număr de 32 de protestatari și 2 membri ai forțelor de ordine au avut nevoie de asistență medicală luni, la Sofia, după ce un grup de manifestanți a încercat să intre într-o clădire guvernamentală din capitala bulgară, pe fondul protestelor care au avut loc în ultimele zile în Bulgaria în legătură cu criza apei din orașul Pernik, a anunțat Ministerul bulgar de Interne, transmit dpa și BTA.

Manifestanții au aruncat cu sticle în forțele de ordine și au distrus ușa de la intrarea principală în Ministerul Dezvoltării Regionale, iar poliția a recurs la gaze lacrimogene, arată Agerpres.

În Pernik, de două luni apa este raționalizată, după ce s-a aflat că rezervele locale de apă potabilă au scăzut la un nivel critic. Această criză precum și scandalul importurilor de deșeuri periculoase din Italia au dus la mijlocul lui ianuarie la demisia ministrului Mediului, Neno Dinov, care a fost acuzat de gestiune frauduloasă și arestat.

FOTO Turcia vrea propria marcă auto: președintele Erdogan a prezentat primele două mașini electrice CITEȘTE ȘI FOTO Turcia vrea propria marcă auto: președintele Erdogan a prezentat primele două mașini electrice

Luni, procuratura generală a anunțat că fostul CEO al companiei de apă din Pernik, Ivan Vitanov, și fostul primar interimar Sevdelina Kovaceva au fost reținuți la rândul lor pentru 72 de ore, sub acuzația de gestiune frauduloasă și respectiv abuz în serviciu.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
protest