FOTO Statuie aurită de 2,5 metri înălțime a lui Vladimir Putin în Kîrgîzstan

FOTO Statuie aurită de 2,5 metri înălțime a lui Vladimir Putin în Kîrgîzstan
scris 11 dec 2019

O stațiune de schi din Kîrgîzstan i-a ridicat o statuie președintelui rus Vladimir Putin, în semn de mulțumire, după ce fondatorul acesteia a primit un împrumut de la un fond de dezvoltare susținut de Rusia, relatează Reuters.

Ridicată în noiembrie, la aproximativ 30 de kilometri sud de Bișkek, capitala acestei mici țări din Asia Centrală, statuia, cu o înlțime de 2,5 metri îl reprezintă pe Vladimir Putin în poziție de drepți, purtând un costum, cu mâinile pe lângă corp, privind către văile virgine și ninse din depărtare, scrie News.ro.

Star Storage, furnizor de produse și servicii IT, se mută în Globalworth Campus CITEȘTE ȘI Star Storage, furnizor de produse și servicii IT, se mută în Globalworth Campus

Directorul stațiunii de schi, Akbar Roziev, spune că a încercat în zadar să obțină un împrumut de la bănci rusești, după care a apelat la Fondul de Dezvoltare Ruso-Kîrgîz, deschis în 2014, care i-a împrumutat suma de 1,2 milioane dolari.

”Nu știam cum să-mi exprim recunoștința”, a declarat Akbar Roziev pentru Reuters. ”Mulțumită acestui împrumut, ne-am îmbunătățit stațiunea de schi: Ce să spun altceva? Putin este un om cu «o» mare”.

Acest monument neașteptat face parte dintr-o serie de statui ridicate în ultimii ani în onoarea lui Vladimir Putin, între care una de peste 3,5 metri care a dispărut în mod misterios în 2018, cu puțin înainte să fie dezvelită în regiunea Kurgan, în Rusia.

În 2017, o statuie de bronz în mărime naturală, de 170 de centimetri înălțime, a președintelui rus a fost dezvelită într-o stațiune de schi în regiunea Celiabinsk, în Rusia.

FOTO Statuie aurită de 2,5 metri înălțime a lui Vladimir Putin în Kîrgîzstan

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
statuie