VIDEO Zelenski: Armata rusă poate opri invazia dacă o persoană din Moscova dă un astfel de ordin

VIDEO Zelenski: Armata rusă poate opri invazia dacă o persoană din Moscova dă un astfel de ordin
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iun 2022

Armata rusă poate opri uciderea dacă o persoană din Moscova dă un astfel de ordin, iar absența unui astfel de ordin este o umilință pentru întreaga lume, a spus președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un nou mesaj transmis națiunii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Ei sunt gata să ardă totul: bisericile ortodoxe la fel ca orice altceva în Ucraina. În timpul războiului pe scară largă, 113 biserici au fost deja distruse sau avariate de bombardamentele rusești. Printre acestea se numără și cele antice - cele care au rezistat celui de-al Doilea Război Mondial, dar nu au rezistat ocupației ruse. Există și cele care au fost construite după 1991. Diplomații ucraineni vor face totul pentru ca toată lumea să conștientizeze această altă crimă a ocupanților. Rusia distruge în mod deliberat și sistematic moștenirea culturală și istorică a Ucrainei, precum și infrastructura socială, locuințe și tot ceea ce este necesar pentru viața normală. Un stat care face asta nu poate fi membru UNESCO și nu poate rămâne la ONU de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Carta ONU nu prevede niciun drept pentru teroriști, iar UNESCO nu este un loc pentru barbari", a spus Zelenski, citat de News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

Președintele ucrainean a subliniat că trupele ruse au tras din nou în zonele de frontieră ale regiunii Sumi, Mikolaiv, orașelor și comunităților din regiunea Zapoojie și Harkov. "Situația de la Severodonețk, unde luptele de stradă continuă, rămâne extrem de dificilă. De asemenea, este dificil în Lysychansk, Marinka, Kurakhove, alte orașe și comunități din Donbas. Lovituri aeriene constante, foc de artilerie și rachete. În această dimineață, numărul total al diferitelor rachete rusești folosite împotriva Ucrainei este deja de 2.503. Eroii noștri își mențin pozițiile și fac totul pentru a provoca pierderi maxime inamicului. Sunt recunoscător fiecăruia dintre apărătorii noștri care se apropie de ziua în care Rusia va trebui să părăsească Donbasul în pace".

Zelenski a mai spus că 261 de copii au murit în Ucraina de la începutul invaziei: "Dar acesta este numărul oficial. Cu cât aflăm mai multe despre cei care au fost îngropați în teritoriile ocupate, cu atât mai mare, din păcate, poate fi numărul de nume de pe această listă.

E înfricoșător să citești. Anul nașterii, locul de reședință, împrejurările morții... Toți ar fi în viață acum dacă o singură persoană din Moscova nu ar fi provocat această catastrofă. Acest lucru nu mai poate fi remediat. Pentru că acest război este deja în curs. Dar consecințele teribile ale acestui război pot fi oprite în orice moment. Armata rusă poate opri arderea bisericilor. Armata rusă poate opri distrugerea orașelor. Armata rusă poate opri uciderea copiilor. Dacă aceeași persoană din Moscova dă un astfel de ordin. Iar faptul că încă nu există o astfel de ordine este o umilință evidentă pentru întreaga lume".

 

viewscnt
Afla mai multe despre
razboi
rusia
ucraina
zelenski
putin