Viena, în alertă

Viena, în alertă
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2023

Poliția din Viena și-a intensificat acțiunile de patrulare la obiectivele sensibile din capitala Austriei, printre care biserici și catedrale, după ce serviciile de securitate au primit informații care sugerează că are loc planificarea unui atac islamist, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Poliția vieneză a transmis avertismente publice pe social media în legătură cu prezența sporită în capitala austriacă a ofițerilor, inclusiv a celor din forțele speciale, scrie Agerpres.

Bulgaria importă cele mai multe medicamente din România CITEȘTE ȘI Bulgaria importă cele mai multe medicamente din România

Viena este una dintre cele mai sigure capitale din lume și atacurile teroriste sunt extrem de rare. Primul atac de acest fel după zeci de ani a avut loc în noiembrie 2020, când un jihadist a ucis patru oameni, înainte de a fi lichidat de forțele de ordine.

''Serviciile noastre de informații au motive să creadă că are loc planificarea unui atac cu motivație islamistă care să fie comis în Viena'', a scris poliția pe Twitter, în limba engleză.

''Ca măsură de precauție, punctele de interes din oraș au fost plasate sub pază din partea forțelor de poliție obișnuite&speciale'', a adăugat poliția din Viena, care a precizat că nu este posibil de estimat cât vor fi în vigoare măsurile respective.

La 2 noiembrie 2020, Kujtim Fejzulai (20 de ani) a împușcat mortal patru trecători și a rănit cel puțin 20 de persoane pe străzile din centrul capitalei austriece, semănând panică în această țară cu 9 milioane de locuitori, de obicei foarte sigură.

Înainte de a trece la acțiune, Fejzulai înregistrase un mesaj de loialitate față de gruparea Stat Islamic (SI), care a revendicat atacul.

Kujtim Fejzulai, ai cărui părinți erau din Macedonia de Nord, fusese condamnat în 2018 pentru tentativa de a se alătura SI în Siria. Serviciile de informații austriece au fost informate despre încercarea lui de a cumpăra arme după eliberarea din închisoare și despre contactele pe care le-a avut cu jihadiști din țări vecine, dar nu au realizat cât este de periculos.

Ca răspuns, Austria a introdus în 2021 monitorizarea electronică pentru jihadiștii puși în libertate și a creat o categorie penală distinctă pentru a condamna crimele motivate de extremismul religios. 

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
politie