Vladimir Putin a semnat o lege menită să-i împiedice pe ruși să se sustragă de la încorporare

Vladimir Putin a semnat o lege menită să-i împiedice pe ruși să se sustragă de la încorporare
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2023

Președintele Vladimir Putin a semnat o lege prin care se creează un registru electronic de recrutare, care urmărește să-i împiedice pe ruși să evite încorporarea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Noul sistem va livra documentle privind mobilizarea către un portal al guvernului numit ”GosUslugi”. Odată ce ordinul de încorporare apare în portal, acesta va fi considerat livrat destinatarului, conform CNN.

VIDEO O sportivă a ieșit din peșteră după 500 de zile. Nu știa de război în Ucraina CITEȘTE ȘI VIDEO O sportivă a ieșit din peșteră după 500 de zile. Nu știa de război în Ucraina

Anterior, scrisorile scrise erau considerate valide doar atunci când erau prezentate fizic și exista confirmare de primire, scrie News.ro.

Legea permite, de asemenea, ca orice persoană care ignoră un ordin de încorporare emis online să fie declarată legal fugar după o săptămână, cu interdicția de a părăsi Rusia și înghețarea averilor.

În timpul mobilizării parțiale din Rusia, din septembrie anul trecut, bărbații au evitat încorporarea, plecând de la adresele la care erau înregistrați, nesemnând pentru scrisori și avertizându-și familia și colegii să nu facă acest lucru în numele lor.

Când Parlamentul rus a aprobat miercuri legea care face programul de recrutare al țării mai eficient și mai greu de eludat, a stârnit temeri că mai mulți cetățeni ar putea fi mobilizați în curând pentru a lupta în Ucraina.

Între timp, Kremlinul a caracterizat legea drept o simplificare a procesului de recrutare bianual al Rusiei.

Dar CNN a vorbit cu un număr de ruși care resping asigurările Kremlinului și spun că această mișcare pune bazele unei noi încercări de a forța rușii să meargă pe frontul din Ucraina.

„Nu cred o vorbă din asta”, a declarat Alexei, un avocat de 41 de ani din Moscova, pentru CNN. Deși nu se află în intervalul oficial de vârstă pentru mobilizare, el nu se așteaptă ca Kremlinul să respecte propriile linii directoare atunci când convoacă recruți.

„Aceasta poate fi o încercare de a evita vânătoarea de oameni pe scară largă la care recurgeau înainte, care a provocat atât de multă panică”, a spus un rus de 25 de ani pe nume Artem. A evitat mobilizarea din septembrie, în ciuda faptului că a primit un ordin.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
rusia
incorporare