Vladimir Putin ar putea vizita Turcia la sfârșitul lunii aprilie, spune Erdogan. Nicio vorbă despre mandatul de arestare emis de CPI

Vladimir Putin ar putea vizita Turcia la sfârșitul lunii aprilie, spune Erdogan. Nicio vorbă despre mandatul de arestare emis de CPI
scris 30 mar 2023

Președintele Turciei, Tayyip Erdogan, a declarat că omologul său rus, Vladimir Putin, ar putea vizita Turcia pe 27 aprilie pentru inaugurarea primei centrale nucleare din țară, construită de compania de stat rusă pentru energie nucleară Rosatom, potrivit Reuters.

Domnul Putin ar putea veni în Turcia pe 27 aprilie pentru ceremonia de inaugurare. Sau am putea participa la ceremonie online”, a declarat Erdogan la postul privat de televiziune ATV, scrie Hotnews.ro.

OTP Bank vede o încetinire a creșterii economice, dar fără risc de recesiune, și prognozează o scădere a dobânzilor din vară. Pericolul vine din criza bancară internațională. Nu se așteaptă la eșecul PNRR CITEȘTE ȘI OTP Bank vede o încetinire a creșterii economice, dar fără risc de recesiune, și prognozează o scădere a dobânzilor din vară. Pericolul vine din criza bancară internațională. Nu se așteaptă la eșecul PNRR

Umbra mandatului de arestare

În 17 martie Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare împotriva lui Vladimir Putin, acuzându-l de crime de război prin deportarea ilegală a cel puțin 100 de copii din Ucraina.

Decizia obligă cele 123 de state membre ale curții să-l aresteze pe Putin și să-l transfere la Haga pentru judecată dacă va intra pe teritoriul lor.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei și fost președinte al țării, Dmitri Medvedev, a avertizat joi că eventuala arestare a lui Putin în baza mandatului CPI va echivala cu o declarație de război împotriva Rusiei.

Și președintele Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, a propus sâmbătă interzicerea în Rusia a activităților Curții Penale Internaționale (CPI) - care a emis mandat de arestare pentru Vladimir Putin - și pedepsirea celor care oferă asistență acestei instituții, conform Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
turcia