Vladimir Putin dă asigurări că Occidentul va avea mai mult de suferit decât Rusia de pe urma sancțiunilor impuse Moscovei

 Vladimir Putin dă asigurări că Occidentul va avea mai mult de suferit decât Rusia de pe urma sancțiunilor impuse Moscovei
scris vineri, 09:00

Președintele rus Vladimir Putin dă asigurări că Occidentul va avea de suferit mai mult decât Rusia de pe urma sancțiunilor pe care le-a impus Moscovei din cauza ofensivei ruse în Ucraina și se laudă cu o rezistență a economiei ruse la ”provocări exterioare”, relatează AFP.

Autorii sancțiunilor, ”ghidați de ambițiile lor umflate și oarbe și de rusofobie, aplică o lovitură mai puternică propriilor lor interese naționale, propriilor lor economii și prosperității propriilor lor cetățeni”, declară într-o reuniune consacrată problemelor economice liderul de la Kremlin, scrie News.ro.

Vânzările de mașini s-au prăbușit în Rusia CITEȘTE ȘI Vânzările de mașini s-au prăbușit în Rusia

”Noi vedem acest lucru în primul rând uitându-ne la o creștere puternică a inflației în Europa, care atinge 20% în anumite țări”, apreciază el.

Potrivit lui Vladimir Putin, ”este evident că (...) o continuare a obsesiei sancțiunilor va conduce inevitabil la consecințele cele mai dificile pentru Uniunea Europeană (UE), cetățenii ei”.

”În ceea ce o prvește, Rusia reușește cu siguranță să înfrunte provocări exterioare, mulțumită politicii sale macroeconomice responsabile din ultimii ani și grație deciziilor sistemice vizând să-i consolideze suveranitatea economică și securitatea tehnologică și alimentară”, dă asigurări Putin.

Liderul de la Kremlin se felicită pentru o încetinire ”treptată” a inflației, după ce aceasta a crescut la 16,7% în martie, și de o consolidare a devizei ruse, care a înregistrat joi o redresare-record de la începutul lui 2020 și a atins, la ora 12.00 GMT (15.00, ora României), nivelul de 67,7 ruble un euro și 65,2 ruble un dolar.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
rusia
sanctiuni