Vladimir Putin îi îndeamnă pe miliardarii ruși să investească și să ajute Rusia să facă față sancțiunilor

Vladimir Putin îi îndeamnă pe miliardarii ruși să investească și să ajute Rusia să facă față sancțiunilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2023

Președintele Vladimir Putin i-a îndemnat pe miliardari și elita de bussines a Rusiei să investească în noi tehnologii, facilități de producție și companii, pentru a ajuta Rusia să depășească ceea ce a numit încercările Occidentului de a-i distruge economia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

De asemenea, Putin a subliniat că până acum Rusia a sfidat aceste încercări și că firmele occidentale care au decis să rămână în țară, în loc să se alăture exodului companiilor, au luat o decizie inteligentă, scrie Agerpres.

FOTO Avertisment: Clienții BCR sunt vizați de tentative de fraudă în mediul online CITEȘTE ȘI FOTO Avertisment: Clienții BCR sunt vizați de tentative de fraudă în mediul online

Vladimir Putin a avut joi o reuniune cu cei mai mari miliardari ruși, prima de la debutul invadării Ucrainei, în data de 24 februarie 2022, când liderul de la Kremlin a lansat ceea ce a numit drept "o operațiune militară specială" în Ucraina.

Putin le-a spus miliardarilor că nu a avut altă alegere decât să trimită forțele rusești în Ucraina, forțându-i practic pe miliardari să fie în mod public de acord cu decizia sa. Mulți dintre miliardarii ruși, denumiți popular drept oligarhi, au fost vizați ulterior de sancțiunile impuse de Occident.

La un an de la debutul invaziei, Putin pune noi presiuni pe miliardari ruși să își majoreze investițiile acasă și să sprijine economia în contextul unui baraj fără precedent de sancțiuni occidentale.

Miliardarii Oleg Deripaska, Vladimir Potanin, Alexei Mordashov, German Khan, Viktor Vekselberg, Viktor Rashnikov, Andrei Melnichenko și Dmitry Mazepin, ale căror interese variază de la matale și până la bănci și îngrășăminte, se numără printre cei care au participat la reuniunea de joi, potrivit imaginilor difuzate de mass media rusească.

Putin le-a spus liderilor de business că Rusia se confruntă cu un "război al sancțiunilor" dar că a reușit să își reorienteze rapid economia spre țările care nu au impus sancțiuni și de asemenea le-a mulțumit oamenilor de afaceri că lucrează pentru a ajuta statul rus.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
rusia