Volkswagen, amendat cu aproape 32 milioane dolari în Polonia pentru Dieselgate

Volkswagen, amendat cu aproape 32 milioane dolari în Polonia pentru Dieselgate
scris 15 ian 2020

Polonia a impus subsidiarei locale a grupului auto german Volkswagen o amendă de 120,6 milioane zloți (31,8 milioane dolari) pentru că i-a indus în eroare pe consumatori cu privire la nivelul emisiilor poluante produse de automobilele sale, a anunțat miercuri Autoritatea pentru protecția consumatorilor din Polonia (UOKiK), transmite DPA.

Amenda acoperă perioada cuprinsă între 2008 și 2016 și vizează mărcile Volkswagen, Audi, Seat și Skoda echipate cu software-ul de control al motorului EA 189 EU 5, scrie Agerpres.

FOTO IKEA retrage un produs considerat periculos și dă banii înapoi CITEȘTE ȘI FOTO IKEA retrage un produs considerat periculos și dă banii înapoi

Acest program software detectează momentul în care automobilul este supus unor teste și atunci reduce emisiile de oxid de azot în scopul obținerii unor note mai bune. În schimb, în condiții reale de drum, emisiile poluante ale automobilului sunt mai mari. Cu toate acestea, Volkswagen a utilizat valorile mai mici ale emisiilor poluante înregistrate în timpul testelor pentru a-și promova automobilele în rândul consumatorilor, subliniază UOKiK.

De asemenea, Autoritatea pentru protecția consumatorilor din Polonia a decis să sancționeze Volkswagen pentru recomandările trimise dealerilor săi în care aceștia erau îndemnați să nu ia în seamă plângerile formulate de consumatori cu privire la emisiile poluante ale automobilelor.

Volkswagen trebuie să informeze fiecare consumator care a achiziționat un automobil echipat cu un motor EA 189 EU 5 cu privire la decizia Autorității pentru protecția consumatorilor din Polonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
polonia
dieselgate