Interdicție de intrare în SUA pentru oligarhul moldovean Vlad Plahotniuc

Interdicție de intrare în SUA pentru oligarhul moldovean Vlad Plahotniuc
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 ian 2020

Oligarhul moldovean Vlad Plahotniuc și membrii familiei sale au interdicție de intrare în SUA, conform deciziei Departamentului de Stat american.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia este determinată de implicarea fostului oligarh moldovean Vladimir Plahotniuc în acte de corupție semnificative, scrie News.ro.

”Plahotniuc a fost implicat în acte de corupție care au subminat statul de drept și au compromis grav independența instituțiilor democratice din Moldova”, afirmă Departamentul de Stat.

Viktor Orban ia noi măsuri pentru a încetini declinul demografic al Ungariei CITEȘTE ȘI Viktor Orban ia noi măsuri pentru a încetini declinul demografic al Ungariei

Odată ce secretarul de stat impune interdicția oficialilor guvernelor străine pentru implicarea directă sau indirectă în acte de corupție semnificative, aceste persoane și membrii familiei devin neeligibili pentru a obține viza de acces în SUA. În acest caz, în afara lui Palhotniuc,mai sunt vizați soția sa, Oxana Childescu; fiul său, Timofei Plahotniuc și copilul minor.

”Acțiunea de astăzi reprezintă un semnal puternic că Statele Unite nu tolerează corupția și este alături de poporul Moldovei în lupta împotriva ei”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat.

Plahotniuc este cercetat în Republica Moldova într-un dosar de spălare de bani, dar figurează în dosare penale și în alte țări. În iunie 2019, când a pierdut puterea, Plahotniuc a fugit din Moldova prin regiunea separatistă transnistreană. Ulterior, în spațiul public au apărut informații despre faptul că acesta s-ar fi "stabilit" inițial la Londra, apoi în Miami, dar, la sfârșitul lunii octombrie, a fost la Iași,

viewscnt
Afla mai multe despre
vlad plahotniuc
interdictie
sua