Zeci de mii de oameni au protestat împotriva guvernului Orban la Budapesta

Zeci de mii de oameni au protestat împotriva guvernului Orban la Budapesta

Foto: Dániel Németh, 444

Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2022

Zeci de mii de oameni au mărșăluit la Budapesta pentru a protesta împotriva guvernului condus de Viktor Orban. Manifestanții, între care s-au numărat mai ales profesori și studenți, au cerut salarii mai mari pentru profesori și măsuri de stopare a inflației galopante.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Protestatarii au afișat mesaje precum „Orban, dispari” și „Fără profesori nu este viitor”, la câteva ore după ce Viktor Orban a promis să mențină stabilitatea economică și menținerea unui plafon în ceea ce privește facturile la energie, chiar dacă, spune el, Uniunea Europeană se afundă „într-o criză economică”, scrie Hotnews.ro.

Cinematografe din Budapesta - închise în anumite zile din cauza scumpirii energiei CITEȘTE ȘI Cinematografe din Budapesta - închise în anumite zile din cauza scumpirii energiei

Însă la cel mai recent dintr-o serie de proteste față de executivul de la Budapesta, manifestanții au spus că guvernanții i-au dezamăgit pe profesori oferindu-le salarii mici în contextul în care inflația a devenit „de nesuportat”, relatează News.ro.

„Sunt aici pentru copiii mei. Este necesară o schimbare”, a afirmat Gyongyi Bereczky, poștaș. „Această inflație... nu mai putem economisi bani, pur și simplu nu facem față prețurilor”.

Profesorii și studenții au protestat pentru salarii mai mari, o soluție pentru penuria de profesori și dreptul de a face grevă.

După ani de revendicări salariale rămase fără rezultat, profesorii din Ungaria, plătiți între 170.000 de forinți (410 euro) și 396.000 de forinți (950 de euro) pe lună, și-au înăsprit tonul, furioși din cauza adoptării în februarie a unui decret care restrânge drastic dreptul la grevă.

De la începutul anului școlar, zeci de mii de cadre didactice din Ungaria au ieșit deja în stradă în repetate rânduri.

viewscnt
Afla mai multe despre
budapesta
proteste