Veteranul spaniol Ramon Laguarta va deveni al șaselea director general al PepsiCo în istoria de 53 de ani a companiei

Veteranul spaniol Ramon Laguarta va deveni al șaselea director general al PepsiCo în istoria de 53 de ani a companiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2018

PepsiCo l-a numit pe spaniolul Ramon Laguarta în funcția de director general, în locul Indrei Nooyi, începând cu data de 3 octombrie, încredințând conducerea unui veteran al grupului care a coordonat dezvoltarea rapidă a operațiunilor pe piețele emergente, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

El lucrează la Pepsi din 2002.

Laguarta va avea rolul de a coordona răspunsul grupului la scăderea cererii pentru băuturile cu zahăr.

Nooyi, în vârstă de 62 de ani, demisionează din funcția de CEO după 24 de ani de activitate în companie, unde a ocupat diferite funcții, din care 12 ani a fost director general. În urma plecării ei, în topul Fortune 500 al directorilor generali de companii va rămâne o singură femeie de culoare.

“Ramon Laguarta este persoana potrivită să contribuie la poziția puternică și la succesul PepsiCo. A fost un partener major și un prieten și sunt convinsă că va urca PepsiCo pe noi culmi în ani care vor urma”, a scris Nooyi pe Twitter.

Laguarta, în vârstă de 54 de ani, a fost numit președinte al PepsiCo în septembrie anul trecut și au existat informații că va fi succesul lui Nooyi. Anterior, acesta a condus operațiunile est-europene ale PepsiCo.

În calitate de președinte, Laguarta a coordonat operațiunile globale, strategia corporativă, politica publică și relațiile cu autoritățile guvernamentale ale PepsiCo.

Nooyi va păstra funcția de președinte al consiliului de administrație al PepsiCo până la începutul anului 2019.

PepsiCo a precizat că nu a încheiat încă acorduri referitoare la compensațiile care vor fi plătite lui Nooyi și lui Laguarta, în urma schimbării funcțiilor acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
pepsi
laguarta