Vicepreședintele ASF pentru Asigurări-Reasigurări și Președintele Consiliului Fiscal vin la Profit TV

Vicepreședintele ASF pentru Asigurări-Reasigurări și Președintele Consiliului Fiscal vin la Profit TV

Cristian Roșu

scris 28 feb 2019

Vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) pentru Asigurări-Reasigurări, Cristian Roșu, vine în această seară la Profit TV, pentru a explica, în emisiunea lui Radu Soviani, de la ora 20.00, dacă și cum își revine piața asigurărilor după cea de-a doua mare amendă aplicată de Consiliul Concurenței, vreodată, în România.

La finele anului trecut, Consiliul Concurenței a sancționat nouă companii de asigurare și Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) cu amenzi totale în valoare de aproximativ 53 milioane euro, cu acuzația de încălcare a reglementărilor naționale și europene din domeniul concurenței prin coordonarea comportamentelor pe piață în vederea majorării tarifelor la asigurările obligatorii de răspundere civilă (RCA).

În vară, Profit.ro anunțase că inspectorii Consiliului Concurenței suspectează UNSAR de facilitarea unei practici anticoncurențiale de majorare a tarifelor polițelor RCA, realizate printr-un schimb de informații referitoare la intențiile viitoare de creștere a prețurilor pe acest segment de piață cu prilejul unor întâlniri ale Secțiunii de asigurări auto din cadrul UNSAR și prin anunțuri de presă, în perioada 18.10.2012 – 18.11.2016.

Tot în această seară, de la ora 20.45, Ionuț Dumitru, Președintele Consiliului Fiscal, vine în studioul televiziunii Profit.ro pentru a analiza ce ne spun, dar mai ales ce nu ne spun cifrele din bugetul pentru anul 2019. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
asf
asigurari
cristian rosu