Daniel Dines, UiPath, o nouă apariție în public: Dintotdeauna am vrut o companie pentru care să lucrez ca simplu angajat. Te entuziasmezi când ai la dispoziție o ‘jucărie’ atât de mare. Preocupare - cum transpunem spiritul de firmă butic

Daniel Dines, UiPath, o nouă apariție în public: Dintotdeauna am vrut o companie pentru care să lucrez ca simplu angajat. Te entuziasmezi când ai la dispoziție o ‘jucărie’ atât de mare. Preocupare - cum transpunem spiritul de firmă butic
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 feb 2021

UiPath, “unicornul” fondat de românii Daniel Dines și Marius Tîrcă, ajuns recent la o evaluare de 35 miliarde de dolari și cu planuri de listare pe bursa de la New York, vrea să convingă companiile să treacă la un model de afaceri complet automatizat, în care toate activitățile repetitive sau nedorite de angajați sunt preluate de roboți software.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Într-o nouă ieșire în public, Dines compară întreprinderile care refuză automatizarea cu fermierii care se încăpățânează să are manual câmpurile, în timp ce agricultorii industriali folosesc mașini.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

“Credeți că cineva care încă folosește oameni să are câmpurile poate concura cu o afacere agricolă complet automatizată? În niciun caz”, susține Dines.

 

UiPath dezvoltă tehnologii de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (Robotic Process Automation/RPA), având printre clienți nume ca Uber și Amazon, ca și companii mici și mijlocii, care folosesc tehnologia pentru a-și elibera angajații de sarcinile repetitive. 

Interviu: Ren Zhengfei după ceremonia de deschidere a Laboratorului de Inovație Minieră Inteligentă din Taiyuan CITEȘTE ȘI Interviu: Ren Zhengfei după ceremonia de deschidere a Laboratorului de Inovație Minieră Inteligentă din Taiyuan

În numai 5 ani, compania născută într-un apartament din București a devenit cel mai valoros startup din domeniul inteligenței artificiale (AI) și a intrat în Top 5 cei mai valoroși unicorni la nivel global.

Cu ce a venit diferit pe piață UiPath

“Am creat cea mai bună interfață care înțelege tehnologia din spatele computerelor”, spune Dines. “Am rezolvat o bună parte din problema proceselor de lucru și am făcut acest lucru replicând felul în care muncesc oamenii.”

Creșterea puternică a Kindred Group în 2020, alimentată inclusiv de ascensiunea Unibet și Vlad Cazino în România CITEȘTE ȘI Creșterea puternică a Kindred Group în 2020, alimentată inclusiv de ascensiunea Unibet și Vlad Cazino în România

“Un robot (software) pentru fiecare persoană”, viziunea cu care a pornit la drum UiPath, a căpătat între timp noi valențe, iar în prezent compania se concentrează pe promovarea conceptului mai larg de întreprindere complet automatizată, unde inclusiv activitățile neplăcute din munca de zi cu zi sunt delegate roboților.

“Chiar și atunci când vorbim despre Covid - și vreau să dau un exemplu care îmi este foarte drag: lucrăm cu spitale și am salvat ore pe zi pentru fiecare asistent medical în cazul testelor Covid, doar pentru că am eliminat necesitatea completării documentelor, iar asistenții, la rândul lor, s-au concentrat pe pacienți. Este cea mai bună exprimare a motivului pentru care automatizarea este un lucru bun. Gândiți-vă la asistenții medicali care se concentrează asupra pacienților și nu asupra hârtiilor”, spune Dines.

 

Șeful UiPath mărturisește că și-a dorit dintotdeauna să construiască o companie pentru care ar vrea să lucreze ca simplu angajat, iar menținerea actualei culturi organizaționale este prioritară.

“Preocuparea mea este cum putem transpune spiritul de companie mică de tip butic în această configurație mare pe care am ajuns să o avem acum.”

INTERVIU Andrei Săvescu, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Andrei Săvescu, despre premium în business

Evident, să ai o “jucărie” de 35 miliarde de dolari pe mână vine și cu o serie de avantaje.

 

“Sunt multe lucruri care te fac să te entuziasmezi când ai la dispoziție o ‘jucărie’ atât de mare. Schimbăm, efectiv, modul în care oamenii lucrează și știm că spre bine. Facem oamenii mai fericiți, mai productivi, creăm locuri de muncă la nivel înalt, ajutăm oamenii să se concentreze asupra sarcinilor de înalt nivel care să îi sprijine în carieră, în loc să fie copleșiți de activitățile de tip copy-paste”, a precizat Dines.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
daniel dines
unicorn uipath
rpa
automatizare
automatizarea afacerii