UiPath a primit o nouă finanțare și a ajuns la o evaluare de 35 de miliarde de dolari

UiPath a primit o nouă finanțare și a ajuns la o evaluare de 35 de miliarde de dolari

Daniel Dines

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 1 feb 2021

UiPath, primul unicorn înființat de antreprenori români, a primit o finanțare de 750 de milioane de dolari și a ajuns la o evaluare de 35 de miliarde de dolari, în contextul în care, la finele anului trecut, a început procedurile de listare. Noua rundă de investiție a fost condusă de fondul Alkeon Capital și Coatue, deja investitori în companie, adăugându-se însă și Altimeter Capital, Dragoneer, IVP, Sequoia, Tiger Global, precum și fonduri și conturi consiliate de T. Rowe Price Associates.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

În decembrie, UiPath a început, oficial, procedurile de listare la bursă, depunând, în SUA, un proiect de declarație de înregistrare la autoritatea americană de reglementare a pieței de capital (SEC). Anterior a fost anunțat că UiPath lucrează cu JPMorgan Chase & Co., Morgan Stanley, Bank of America și Credit Suisse pentru listarea companiei, plănuită pentru 2021.

Compania preciza că intenționează să înceapă oferta publică după finalizarea procesului de revizuire SEC, sub rezerva condițiilor de piață și a altor condiții.

Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

În septembrie a fost anunțat că UiPath a început negocierile pentru angajarea băncilor de investiții.  În această vară, compania era evaluată la puțin peste 10 miliarde de dolari.

În iulie, Daniel Dines, directorul general și cofondatorul companiei, a anunțat oficial că UiPath pregătește o ofertă publică inițială pentru 2021.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

În 2018, UiPath a devenit primul “unicorn” înființat de antreprenori români, după ce compania a fost evaluată la peste 1 miliard de dolari în cadrul unei runde de finanțare Seria B, la care au participat Accel, CapitalG (divizia de investiții a Alphabet, compania-mamă a Google) și Kleiner Perkins Caufield & Byers. În această vară, UiPath a atras o nouă investiție, de 225 milioane de dolari, obținând o evaluare de 10,2 miliarde de dolari.

Lansată în 2015, UiPath a devenit platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cea mai mare rată de adoptare. Startup-ul dezvoltă și vinde tehnologie RPA, roboții software creați de companie fiind  programați să preia munca de tipul "copy-paste" a angajaților.

Compania generează venituri anuale de peste 400 de milioane de dolari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
listare uipath
ipo uipath
unicorn
dines
evaluarea uipath