VIDEO Fostul ministru Drulă a vândut 20% din acțiunile la Zipline, pentru 588.000 dolari

VIDEO Fostul ministru Drulă a vândut 20% din acțiunile la Zipline, pentru 588.000 dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2022

Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă, actual parlamentar și vicepreședinte al Uniunii Salvați România (USR), a vândut 20% din acțiunile pe care le deținea la Zipline, o companie care produce drone, pentru aproximativ 588.000 de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Zipline este o firmă care livrează produse medicale, în special, cu aparate de zbor, drone, autonome, fiind operațională în mai multe țări din Africa și în SUA. 

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

„Zipline este startup-ul la care am fost unul dintre primii colaboratori, înainte să intru în politică. Este în CV-ul meu în toate variantele pe care le puteți căuta, din 2014 până în prezent. Compania este ceea ce se numește un Unicorn. Acțiunile pe care eu le am la Zipline sunt în toate declarațiile mele de avere, care sunt publice pe site-ul ANI. Crescând valoarea, cum cresc la Unicorn acțiunile, am vândut o parte din acțiuni, adică 20%", a spus Drulă, pentru psnews.

Unicornii sunt companii private evaluate la cel puțin 1 miliard de dolari.

Investițiile fostului demnitar au crescut, conform sursei citate, de peste 100 de ori, de la puțin peste 20.000 de dolari la peste 2,5 milioane de dolari.

VIDEO PROFIT NEWS TV Silviu Dragomir, Fondator Eucom Business Language: Dacă avem 30% dintre companii care au afaceri de până în 500.000 de euro, investițiile pe care acestea le pot face în digitalizare sunt relativ mici. De aceea stăm atât de prost CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Silviu Dragomir, Fondator Eucom Business Language: Dacă avem 30% dintre companii care au afaceri de până în 500.000 de euro, investițiile pe care acestea le pot face în digitalizare sunt relativ mici. De aceea stăm atât de prost

Profit.ro a anunțat în 2016 că Rwanda a lansat primul serviciu național de livrări cu drone din lume, prin care transportă sânge către 21 de centre de transfuzii situate în jumătatea de vest a statului. Prin intermediul acestui serviciu pot fi acoperite, la cerere, până la 150 de zboruri zilnice.

Dronele și serviciul de livrare au fost operate atunci de Zipline, startup american de robotică, cu sediul în California.

viewscnt
Afla mai multe despre
drula
zipline