VIDEO Ora de Profit.ro: RepsMate, softul care identifică sentimentele

VIDEO Ora de Profit.ro: RepsMate, softul care identifică sentimentele

Alin Roșca

Profit.ro
Profit.ro
scris 8 aug 2021

Putem revoluționa modul în care interacționăm cu operatorii din call-center. Speciaiști în IT au pus bazele unui soft capabil "să citească" sentimentele celor care apelează la serviciile companiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După un an de muncă intensă, Alin, George și Mihai au pus la punct RepsMate. Într-o primă fază, programul este capabil să identifice prin simpla monitorizare a conversației dintre operatorul din call center și reclamant dacă acesta din urmă a fost mulțumit sau nu de calitea soluțiilor oferite. Deja prima versiune a softul a fost instalată într-un call center.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

"Ideea a pornit din nevoia mea de a avea un asistent digital pentru procesul de vânzare, când am văzut că nu este acoperită această nișă am început să fac un research. În momentul de față suntem 20 de persoane, dintre care 7 angajate. O să ajute managerii într-o primă versiune. o să le economisească timpul pe care îl petrec în monitorizarea random a apelurilor. Prin platforma noastră, toate apelurile vor fi ascultate automat și vor primi un fel de rezumat al conversațiilor. Dacă într-o conversație de 30 de minute, ei petreceau 40-45, prin acest rezumat vor petrece maximum 5 minute", spune Alin Roșca, CEO RepsMate.

George este cel responsabil de partea tehnică a proiectului. El va fi cel care va învață softul să meargă dincolo de cuvinte. Dacă în prezent, aplicația se concentrează pe analiza cuvintelor rostite de cel aflat la celălalt capăt al firului, nu peste mult timp acesta va ști să distingă între diferitele tonalități ale glasului uman.

"Este dificil pentru că tehnologiile sunt noi, iar în primă fază lucrăm pe limba română, nu sunt suficiente tehnologii dezvoltate pe limba asta. Avem modele precum speech to text, de analiză de sentiment, de modelare a limbajului, sunt destul de complexe. Partea de analiză de sentiment o facem acum pe text, dar plănuim să o facem și pe tonalitate", a spus George Tarida.

Start upul celor trei a atas deja atenția investitorilor. 11 dintre aceștia au investit sau sunt pe cale să investească în ideea tinerilor IT-iști. Conceptul revoluționar și business planul i-au convins să deschidă buzunarele. Anul acesta, compania are estimate venituri de 100 de mii de euro. Pentru 2022, obiectivul este ca RepsMate să genereze vânzări de 10 ori mai mari. 

"În momentul de față avem 115.000 de euro deja ridicați. dintre care 50 de mii de euro au fost ridicați în decembrie, ianuarie . Plănuim ca următoarea rundă de finanțare să fie undeva între 350 și 500.000, dar nu ne putem opri aici", a mai spus Alin.

Parcursul celor trei nu este lipsit de obstacole. Bucureștiul nu este încă pe marea hartă a tehnologiilor software de top. Însă asta nu îi împiedică să viseze.  Alin, George și Mihai sunt convinși că, în numai câțiva ani, ideea lor va valora câteva milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
repsmate
ora de profit