Vinul de azi: Aragosta Brut

Vinul de azi: Aragosta Brut
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2022

În 1946, în urma Reformei Agrare ce a fost implementată în Italia în perioada imediat următoare războiului, zona Nurra din Sardinia, a fost retrocedată fermierilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înzestrați cu putere de muncă, o sută dintre aceștia au format în 1959 o cooperativă ce și astăzi poartă numele Cantina Santa Maria La Palma. 700 de hectare dau naștere unei multitudini de vinuri specifice Sardiniei, vinuri realizate cu pasiune și dăruire, utilizând cea mai avansată tehnologie existența. Principalul obiectiv al cramei Cantinei Santa Maria La Palma este reprezentat de calitatea și constanța acesteia de la o recolta la altă. De la metodele și tehnicile de selecție cu scopul de a produce cei mai buni struguri, până la acțiunile demarate pentru protejarea solului – toate aceste eforturi au un obiectiv comun, acela de a depăși așteptările consumatorilor.

Aragosta Brut este un vin spumant realizat prin metoda Charmat, cu fermentație secundară în tancuri de inox, din struguri Vermentino di Sardegna, culeși manual. Potrivit vinificatorilor, Aragosta Brut este simbolul legăturii dintre tradiție, reprezentată de soiul Vermentino, și modernitate. Are culoare galben-pai, strălucitoare și un perlaj continuu și uniform, care joacă rolul de amplificator de arome, dar și de a da texturii vinului un caracter cremos. Aromele sale intense amintesc de merele coapte, tonuri ce sunt însoțite de senzații fine de coajă de pâine. Este un spumant proaspăt, crocant, cu elegantă exotică și postgust savuros și lung.

Așa cum o arată și eticheta sa, vinul este creat pentru a fi asociat cu fructele de mare – de toate tipurile și speciile, însă poate la fel de bine să împrospăteze mesele bazate pe salate, carne de pui la grătar sau pește.

Vinul poate fi cumpărat de AICI.

Material în parteneriat cu Unvinpezi.ro 

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin