Zentiva Group anunță fuziunea cu AI Sirona Bidco, vehicul financiar al fondurilor americane de investiții Advent

Zentiva Group anunță fuziunea cu AI Sirona Bidco, vehicul financiar al fondurilor americane de investiții Advent
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 ian 2020

Zentiva, unul dintre principalii producători locali de medicamente, a anunțat că a fost informată luni de către acționarul său majoritar, Zentiva Group, privind fuziunea dintre societatea Zentiva Group și societatea AI Sirona Bidco, aceasta din urmă fiind acționarul unic al societății Zentiva Group.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Al Sirona Bidco este vehicul financiar înregistrat în Luxemburg al fondurilor americane de investiții Advent International.

În octombrie 2018, grupul farmaceutic francez Sanofi a a finalizat vânzarea către fondul american de private equity Advent International a diviziei europene de medicamente generice Zentiva, prezentă și pe piața din România, Advent achitând 1,9 miliarde euro pentru această tranzacție. Portofoliul local de medicamente al companiei cuprinde și Algocalmin, lider de piață pe aria sa terapeutică.

"Această fuziune produce efecte din data de 31 decembrie 2019. În urma fuziunii, societatea Zentiva Group a.s. a încetat să mai existe, întregul patrimoniu al acesteia fiind transferat către societatea AI Sirona Bidco s.r.o., care, tot la data de 31 decembrie 2019, și-a schimbat atât forma juridică din societate cu răspundere limitată (s.r.o.) în societate pe acțiuni (a.s.”, cât și denumirea din AI Sirona Bidco s.r.o. în Zentiva Group a.s", arată un comunicat al companiei, preluat de news.ro.

În România, Zentiva a avut o cifră de afaceri de 405 milioane lei pe primele nouă luni ale anului trecut, cu 30% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2018. Profitul operațional pe primele nouă luni a fost de 65,8 milioane lei.

EXCLUSIV Ali Madadi, proprietarul Rădăcini Motors, a cumpărat terenul pe care Marius Ivan pregătea un mini-oraș în Voluntari. Momentan are opțiunile deschise: dezvoltare sau vânzare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ali Madadi, proprietarul Rădăcini Motors, a cumpărat terenul pe care Marius Ivan pregătea un mini-oraș în Voluntari. Momentan are opțiunile deschise: dezvoltare sau vânzare

Compania are o capitalizare de 2,16 miliarde lei.

Portofoliul de produse al Zentiva SA include 130 de produse de uz uman, în forme solide (comprimate, capsule, peleți) și soluții injectabile.

Compania avea 578 de angajați la sfârșitul anului 2018.

Zentiva a fost înființată în 1962 ca Intreprinderea de Medicamente București (IMB).

viewscnt
Afla mai multe despre
zentiva
advent