Bucureștiul după blocurile gri. Cum clădim capitala viitorului?

Bucureștiul după blocurile gri. Cum clădim capitala viitorului?
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 10 nov 2023

Ultimii 30 de ani au marcat schimbarea drastică a orașului București datorită contributiei aduse de piața imobiliară. Sectorul construcțiilor reprezintă nu doar un important procent din PIB-ul României, ci este și sectorul care a impulsionat dezvoltarea estetică a orașelor, dezvoltarea economică, prin crearea de hub-uri ale marilor corporații internaționale, și creșterea nivelului de trai, prin construirea unor locuințe în clădiri moderne, cu facilități și utilități care depășesc cu mult standardul oferit de apartamentele comuniste.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

One United Properties, Profit News TV și Profit.ro lansează campania București 2028, în care vom descoperi împreună cum realizăm dezvoltarea urbană responsabilă

Orașul de 15 minute, între idee și realitate CITEȘTE ȘI Orașul de 15 minute, între idee și realitate

Campania multimedia va aborda teme precum orașul de 15 minute, dezvoltarea imobiliară mixtă,  regenerarea urbană și readucerea la viață a centrului Bucureștiului și va răspunde la întrebarea cum se construiesc noile cartiere ale Bucureștiului.

Oricât de polarizate ar fi opiniile legate de schimbarea Bucureștiului, putem identifica nenumărate îmbunătățiri care au făcut capitala un oraș mai dezirabil, mai frumos, mai dezvoltat pentru locuitori.

Prin activitatea lor, dezvoltatorii imobiliari au redat comunității zone abandonate, foste fabrici, în locul cărora au apărut noi poli urbani. Zona istorică a Bucureștiului este repusă în valoare prin proiecte ample de consolidări și transformări de clădiri istorice în hoteluri, spații de birouri sau locuințe. Au aparut abordări arhitecturale în tendințe internaționale.

De asemenea, aplicarea unor soluții energetice inovatoare au condus la îmbunătățirea parametrilor de sustenabilitate ai dezvoltărilor imobiliare. Prin implementarea unor standarde internaționale de dezvoltare durabilă cu impact asupra mediului înconjurător, ne-am aliniat la tendințele viitorului.

Hub-urile office au creat poli de dezvoltare economică care au condus la creșterea populației orașului, creșterea forței de muncă din orașul respectiv, la atragerea de noi companii internaționale care deschid filiale în orașul respectiv și oferă locuri de muncă bine platite, dar și la creșterea economică a orașului respectiv prin taxe și impozite plătite bugetului local.

Dezvoltatorii imobiliari construiesc și infrastructură pe lângă proiecte, ceea ce duce la dezvoltarea infrastructurii orașului. Noile hoteluri atrag tot mai multi turiști, iar segmentul luxury/boutique hotels atrage turiști cu putere de cumpărare mare.

Multe dezvoltări rezidențiale includ nu doar locuințe, ci și cafenele, restaurante, magazine, săli de fitness – astfel, se dezvoltă industrii adiacente celei imobiliare. Dezvoltările rezidențiale și office hub-urile determină creșterea nivelului de trai și a salariilor, ceea ce conduce la atragerea de forță de muncă străină.

Industria de real estate este interconectată cu multe alte industrii. Multe dezvoltări înseamnă multe companii noi, mulți investitori noi, multă populație, locuri de muncă, salarii mai mari, care avantajează celelalte industrii, precum HoReCa, e-commerce sau turism.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
bucuresti