Poveștile Bursei prezintă drumul de succes al unor companii românești listate la BVB, de la curajul unei idei de business, la crearea unei organizații puternice și profitabile. În fiecare episod, urmărim visurile, oportunitățile, strategiile, factorii de succes, provocările, lecțiile învățate și planurile de viitor ale fondatorilor sau ale oamenilor-cheie care coordonează diferite business-uri cu impact local sau regional. Descoperim cine sunt vizionarii care dezvoltă România, deschizând orizontul viitorilor antreprenori și investitori.

Vă invităm să gândim business împreună pentru a pune în valoare mediul de afaceri și companiile românești listate la BVB, pentru a promova spiritul antreprenorial și a încuraja investițiile în viziunile care împing România dincolo de limitele ei.

Poveștile bursei

VIDEO București - destinație atrăgătoare pentru jucători globali

VIDEO București - destinație atrăgătoare pentru jucători globali

4 nov 2024

Sectorul imobiliar din București oferă perspective semnificative de creștere. Bucureștiul este a șasea cea mai mare capitală europeană și, istoric, contribuția Capitalei la Produsul Intern Brut (PIB) național a depășit 28%. Prin urmare, anul acesta este estimat ca PIB-ul Bucureștiului să fie de aproximativ 98 de miliarde de euro. Acest lucru face ca economia Bucureștiului să surclaseze alte economii ale unor țări din regiune, precum Croația, Serbia sau Slovenia. Capitala se evidențiază ca un pol al creșterii în Europa de Est, cu sector imobiliar dinamic.

  • VIDEO Tehnologii moderne în dezvoltarea imobiliară
    VIDEO Tehnologii moderne în dezvoltarea imobiliară
    28 oct 2024

    În 2023 sectorul construcțiilor, unul intensiv în capital și forță de muncă, a înregistrat un avans mediu anual de 14,2%, pe fondul implementării programelor europene pentru dezvoltarea infrastructurii critice – construcțiile inginerești au crescut cu 33,2% an/an, conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS). Se previzionează avansul sectorului de construcții cu ritmuri medii anuale de 9,2% în 2024 și 11,8% în 2025.

  • VIDEO Noile cartiere rezidențiale
    VIDEO Noile cartiere rezidențiale
    21 oct 2024

    Cu salba sa de lacuri care oferă priveliști spectaculoase, zona de nord a orașului a cunoscut o dezvoltare amplă în ultimii ani. Odată cu modernizarea șoselei Fabrica de Glucoză și a coagulării unei comunități de business în această parte a orașului, zona a devenit extrem de atrăgătoare pentru dezvoltatorii imobiliari care au ales să investească aici.

  • VIDEO Implicare în infrastructura orașului
    VIDEO Implicare în infrastructura orașului
    14 oct 2024

    Dezvoltatorii imobiliari au investit milioane de euro în infrastructura rutieră necesară proiectelor construite până acum. În multe cazuri, drumurile ajung în administrarea primăriilor sub formă de donație.

  • VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Peter de Boer, DN AGRAR Group: Odată ce ferma Straja va fi finalizată, vom fi cel mai mare producător de lapte din UE
    VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Peter de Boer, DN AGRAR Group: Odată ce ferma Straja va fi finalizată, vom fi cel mai mare producător de lapte din UE
    23 sep 2024

    DN AGRAR este cel mai mare producător de lapte de vacă din România și printre cei mai importanți jucători de pe piața europeană, fiind printre companiile cu cele mai rapide evoluții din piața AeRO a Bursei de Valori București. Compania, controlată de familia olandeză de Boer, și-a făcut debutul în piața locală în 2008, iar în cei aproape 20 de ani de existență a reușit să facă performanță în domeniul zootehnic, devenind lider în acest segment.

  • Respirând un suflu nou în Centrul Bucureștiului
    Respirând un suflu nou în Centrul Bucureștiului
    11 dec 2023

    Clădirile istorice din centrul Capitalei au început să stârnească mai întâi interesul dezvoltatorilor imobiliari care țintesc sectorul spațiilor de birouri și al hotelurilor, iar, mai nou, și pe cel al locuințelor de lux. Printre zonele din București unde există clădiri istorice care ar putea să intre în circuitul imobiliar comercial se numără Piața Universității, Centrul Vechi, Bulevardul Regina Elisabeta, Calea Victoriei și zona Cișmigiu.

  • Cum schimbă regenerarea urbană fața marilor orașe
    Cum schimbă regenerarea urbană fața marilor orașe
    6 dec 2023

    Regenerarea urbană este o tendință care se dezvoltă de mai mulți ani în marile orașe ale lumii. Zone urbane, puternic industrializate cu ani în urmă, sunt înlocuite astăzi de proiecte imobiliare majore menite să redea locuitorilor orașul.

  • Cum se construiesc noi cartiere rezidențiale
    Cum se construiesc noi cartiere rezidențiale
    28 nov 2023

    Piața rezidențială din București și împrejurimi și-a revenit ușor în cel de al treilea trimestru din 2023, când au fost vândute în regiune cu doar 3,8% mai puține locuințe comparativ cu trimestrul III din 2022, un an în care s-au stabilit recorduri absolute de vânzări de locuințe, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania.

  • Dezvoltarea mixtă și noile hub-uri de birouri
    Dezvoltarea mixtă și noile hub-uri de birouri
    21 nov 2023

    Tendința generală pe piața de birouri este de restrângere a activității corporațiilor, pe măsură ce munca de acasă devine o normă, în special în rândul companiilor din domeniul IT. Profit.ro a prezentat deja cazul gigantului american Oracle care renunță la 40% din suprafața de birouri ocupată de cei peste 5.000 de angajați ai săi din România și decizia BCR de a renunța la peste un sfert din birourile sale centrale din București.

  • Orașul de 15 minute, între idee și realitate
    Orașul de 15 minute, între idee și realitate
    16 nov 2023

    Orașul de 15 minute este un concept rezidențial urban potrivit căruia majoritatea nevoilor zilnice pot fi îndeplinite fie prin mersul pe jos, fie cu bicicleta de la casele rezidenților. Conform acestui concept, locuitorii pot găsi pe o rază de mers pe jos sau cu bicicleta de 15 minute infrastructura esențială pentru mobilitate, sănătate, petrecere a timpului liber, muncă, educație, recreere și aprovizionare, aici incluzând magazinele și chioșcurile, restaurante, birouri, facilități educaționale și medicale, de îngrijire a copiilor și școli, divertisment, spații verzi, precum și transport public.