VIDEO PROFIT LIVE Ciprian Susanu, fondator Dare Digital: Business-urile care au date proprii despre consumatori vor câștiga în final. Se mai desfac bugetele în 2024

VIDEO PROFIT LIVE Ciprian Susanu, fondator Dare Digital: Business-urile care au date proprii despre consumatori vor câștiga în final. Se mai desfac bugetele în 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mar 2024

Trendurile din ultimii ani în marketingul digital continuă să se păstreze și în 2024, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Ciprian Susanu, fondator Dare Digital. Facebook este într-o oarecare scădere din punct de vedere al consumului, TikTok nu mai este o noutate, iar Instagram s-a impus deja pe piață. Noutatea vine din nevoia accentuată a brandurilor de a colecta cât mai multe date.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

„Mai mult ca oricând brandurile au nevoie de date, au nevoie să colecteze date despre consumatorii lor, despre interacțiunea consumatorilor cu brandurile lor. Nu se mai poate fără ele în 2024.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Deci, ce ar fi important pentru cei care se promovează online este să rețină că este extrem de critic pentru majoritatea brandurilor să colecteze date într-un mod principial, GDPR friendly.

Business-urile care au date proprii despre consumatorii lor în mediul lor vor fi cele care vor câștiga în final. Asta după ce mulți ani de zile, multe businessuri s-au bazat pe informațiile colectate de Facebook, Google și de marii jucători globali”, mai spune acesta.

VIDEO PROFIT LIVE Simona Constantinescu, președinte FIHR și CEO Ana Hotels: Natura sălbatică, încă nesuprapopulată de turiști e un segment care pare că începe să atragă. România aici reușește să vină cu o ofertă bună CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Simona Constantinescu, președinte FIHR și CEO Ana Hotels: Natura sălbatică, încă nesuprapopulată de turiști e un segment care pare că începe să atragă. România aici reușește să vină cu o ofertă bună

Din punct de vedere al bugetelor pe care companiile le alocă campaniilor de marketing, Ciprian Susanu estimează că 2024 va fi un an bun, cel puțin comparativ cu anii precedenți.

„Trebuie să ne obișnuim cu fiecare criză, care vine să definească cumva o nouă normalitate. Realitatea este că bugetele nu au scăzut numai în criza pandemică, ci și după. A urmat războiul, care a adus inflație și, de fapt, se simte ca și cum suntem într-o oarecare criză continuă de prin 2020 până anul trecut.

Inclusiv anul trecut clienții au fost foarte atenți cu bugetele pe care le-au cheltuit. Într-adevăr, se mai desfac bugetele poate și datorită scăderii inflației, dar poate și pentru că este un an electoral și nu se așteaptă încă măsuri puternice anti-criză. Pare că 2024 va fi un an bun”, precizează el.

Cea mai atractivă piață pentru cei care prestează servicii de media rămâne, în continuare, piața de ecommerce.

VIDEO PROFIT LIVE Cătălin Anghel, fondator Cautcurier.ro: Ne-am propus ca până la finalul anului să intrăm în 10 noi orașe. Ne pregătim pentru o finanțare serie A care ne va ajuta să scoatem produsul în Europa și SUA CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Cătălin Anghel, fondator Cautcurier.ro: Ne-am propus ca până la finalul anului să intrăm în 10 noi orașe. Ne pregătim pentru o finanțare serie A care ne va ajuta să scoatem produsul în Europa și SUA

„Una dintre industriile care au crescut constant în ultimii ani și care mai are loc de creștere numai că pe alte premise este ecommerce-ul. Când vine vorba de servicii de media ecommerce-urile sunt în creștere. Vorbim de câteva zeci de mii de comercianți în România.

Ecommerce-ul e o piață care se consolidează acum, încep să se cearnă jucătorii mari de cei medii. Și atunci, e o piață care în continuare din punct de vedere servicii media și marketing cu siguranță că mai are mult loc să crească. Retailul mi se pare că e în continuare pe val, nu a fost afectat de inflație”, afirmă acesta.

Pentru 2024, compania Dare Digital estimează o creștere cu până la 100% a cifrei de afaceri.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciprian susanu
dare digital