VIDEO PROFIT LIVE Laurențiu Jiga, Fondator Brand Management: Business as usual începe să se schimbe dramatic. Sperăm ca piața de publicitate indoor să ajungă la 15-16 milioane de euro anul acesta

VIDEO PROFIT LIVE Laurențiu Jiga, Fondator Brand Management: Business as usual începe să se schimbe dramatic. Sperăm ca piața de publicitate indoor să ajungă la 15-16 milioane de euro anul acesta
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 oct 2022

Chiar dacă în România n-a fost niciodată o perioadă de predictibilitate mai mare de 1-2 ani, acum se scurtează și mai mult, iar clienții alocă bugete pentru publicitate mai mult sau mai puțin on spot (n.red. mai puțin programate), a spus, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Laurențiu Jiga, fondator Brand Management, jucător pe piața publicității indoor.

„În perioada asta am fost obligați să umblăm la costuri, să le tăiem, să le aranjăm, să facem economii, care mai târziu s-au dovedit a fi parte din trecerea la sustenabilitate. În ceea ce privește activitatea de publicitate indoor lucrurile sunt greu predictibile. Bugetele pentru publicitate sunt cumva programate, dar sunt și situații când pur și simplu clienții le taie în ultimul moment. Recesiunea asta economică se răsfrânge total asupra activității de zi cu zi. Iar business as usual începe să se schimbe dramatic. Dar, în principiu, lucrurile funcționează, iar clienții nu au uitat de noi”, precizează acesta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de pandemie, piața de publicitate indoor a reușit să atragă bugete de circa 18 milioane de euro.

„În pandemie, piața s-a dus foarte mult în jos, cu până la 50%, poate chiar și mai jos de atât în unele situații, după care a început să-și revină oarecum. Anul trecut, a reușit să ajungă undeva la 13-14 milioane de euro cu tot cu servicii și anul ăsta sperăm să se ducă la 15-16 milioane de euro. În acest moment, lucrurile se mișcă în direcția previzibilă, dar sfârșitul anului va fi decisiv. În general, bugetele alocate de clienți sunt mai juicy în lunile octombrie, noiembrie, decembrie, pentru că toată lumea promovează produse în virtutea cumpărăturilor de sărbători”, mai spune el.

VIDEO PROFIT LIVE Encore Capital Trust, după ce i-a atras pe Dan Șucu și fondatorii Loft, Tremend, Ines, Cosmopolis, Arta: Pregătim o nouă operațiune până la finalul anului CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Encore Capital Trust, după ce i-a atras pe Dan Șucu și fondatorii Loft, Tremend, Ines, Cosmopolis, Arta: Pregătim o nouă operațiune până la finalul anului

Compania Brand Management a investit anul trecut peste 500.000 de lei în sustenabilitate.

„Asta a fost direcția cea mai clară către care am mers. Am schimbat la device-urile pe care le deținem modalitatea de iluminare și, în felul ăsta, apelăm la iluminare cu consum de energie redus, am reușit să reducem chiar și cu 40% consumul de curent electric. Am implementat la birourile noastre panouri fotovoltaice pe care acum ne bazăm și ne ajută foarte mult pentru că facturile cresc, iar soarele ne ajută să le ținem oarecum în control. Am mers către furnizori să ne dea materiale fie făcute din alte materiale reciclate, fie materiale care să fie reciclabile”, adaugă acesta.

„În ultima perioadă am avut solicitări pentru a face publicitate sălilor de fitness. Brandurile vor să comunice cu persoanele active, care sunt atente la sănătate și probabil că o să mergem în direcția aceasta”, arată Laurențiu Jiga.

viewscnt
Afla mai multe despre
piața publicității indoor
brand management
laurențiu jiga