PROFIT NEWS TV Mihail Vlad, CEO Softia: În momentul în care dai și mai multe taxe IT-iștilor, te vei trezi cu un exod de talent. Deja suntem campionii taxelor, nu văd de ce o astfel de soluție ar fi bună

PROFIT NEWS TV Mihail Vlad, CEO Softia: În momentul în care dai și mai multe taxe IT-iștilor, te vei trezi cu un exod de talent. Deja suntem campionii taxelor, nu văd de ce o astfel de soluție ar fi bună
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 28 mar 2022

O eliminare a facilităților fiscale în IT va determina migrarea specialiștilor din domeniu către alte țări, ceea ce ar crea un deficit de forță de muncă și mai mare în piață, susțin jucători în domeniu. 

„Cred că ar fi o greșeală. IT-iștii sunt oamenii din societate care câștigă, în medie, de 3-4 ori peste media economiei. Noi deja plătim foarte multe taxe, dincolo de faptul că, da, avem niște deduceri. Deja suntem campionii taxelor în rândul angajaților din România. Nu văd de ce o astfel de soluție ar fi bună”, a spus, la PROFIT NEWS TV, Mihail Vlad, CEO Softia, companie de dezvoltare de software. 

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit acestuia, soluția colectării de mai mulți bani la buget ar fi digitalizarea și nicidecum creșterea taxelor. 

Evenimente
>31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„În momentul în care dai și mai multe taxe IT-iștilor te vei trezi cu un exod de talent, pe care nu știu cine și l-ar putea dori. Programatorii produc cu adevărat valoare adăugată și se regăsește într-un final în buzunarul tuturor celor din economia noastră”, mai spune Mihail Vlad.

PROFIT NEWS TV Vicepreședintele ANIS avertizează cu privire la implementarea Cloud-ului Guvernamental: Descurajează achizițiile de tehnologii, va costa bani din bugetul de stat în fiecare an, pune monopol pe piață. Asta va fi realitatea! CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Vicepreședintele ANIS avertizează cu privire la implementarea Cloud-ului Guvernamental: Descurajează achizițiile de tehnologii, va costa bani din bugetul de stat în fiecare an, pune monopol pe piață. Asta va fi realitatea!

Pentru creșterea ecosistemului antreprenorial din România, de mare ajutor, consideră el, ar fi o transparență mai mare din partea guvernanților, dar și o mai mare predictibilitate, fără de care nu se pot construi planuri de termen lung. 

„Un business solid nu poate fi planificat decât pe perioade mai lungi de timp, pe ani de zile. E foarte greu în România să faci o astfel de proiecție atunci când la fiecare 4 ani, în momentul în care frâiele puterii se predau, ne trezim peste noapte cu modificări fiscale despre care nu știam. E foarte greu să construiești planuri pe termen lung atunci când nu ești sigur de fiscalitatea în care te scalzi”, precizează CEO-ul Softia, adăugând că este, de asemenea, foarte greu ca antreprenorii să prezinte investitorilor seriozitate și încredere, când cu toții sunt conștienți că peste noapte se poate schimba ceva, iar planurile de business ale acestora să nu mai fie valide. 

El consideră însă că mediul privat ar putea totuși să fie mai unit, pentru că doar așa antreprenorii vor fi mai puternici. 

Softia este o companie dezvoltatoare de software, care activează preponderent pe piața din SUA, însă are planuri să intre și pe alte piețe, vizate fiind Germania și Marea Britanie. 

PROFIT NEWS TV Alexandru Șeremet, Director Comunicare BMW România: Business-ul nu este atât de impactat de războiul din Ucraina. Golul poate fi absorbit și de alte piețe CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Alexandru Șeremet, Director Comunicare BMW România: Business-ul nu este atât de impactat de războiul din Ucraina. Golul poate fi absorbit și de alte piețe

Pentru 2022, compania vizează o cifră de afaceri de 6,5 milioane de dolari, plus 20% față de anul trecut, și să ajungă la peste 100 de angajați, de la 90 câți sunt în prezent. 

„Cred că 2022 este marcat de conflictul din Ucraina. Văd doar lucruri bune care pot să iasă din asta. Războiul din Ucraina nu poate decât să ne deschidă și mai multe oportunități în zona de business. Pentru noi reprezintă o super mare oportunitate să reușim să ajutăm clienții care au rămas fără programatori să-și ducă proiectele la bun sfârșit”, mai spune Mihail Vlad.

viewscnt
Afla mai multe despre
softia
mihail vlad
facilitati fiscale it
razboi ucraina
piata it