PROFIT NEWS TV Ministrul Economiei anunță că pregătește măsuri pentru a scăpa Portul Constanța de supraîncărcare

PROFIT NEWS TV Ministrul Economiei anunță că pregătește măsuri pentru a scăpa Portul Constanța de supraîncărcare
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 19 mar 2022

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunțat la PROFIT NEWS TV, că, împreună cu Ministerul Transporturilor și Autoritatea Portuară, va iniția un demers pentru a veni cu măsuri concrete în ceea ce privește dezvoltarea Portului Constanța, cel mai mare de la Marea Neagră, în contextul în care este supraîncărcat cu containere de la începutul războiului din Ucraina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Sunt atât de multe nave încât există o listă de așteptare în largul litoralului românesc. Cele mai multe vapoare, încarcate cu mâncare, dar și alte bunuri, trebuiau să ajungă la Odesa, zonă înconjurată de marina rusă, potrivit analiștilor internaționali.

„Poziționarea portului Constanța în acest flux logistic internațional se poate face prin investiții, prin asigurarea capacității de încărcare-descărcare. Portul Constanța trebuie să se dezvolte, să-și creeze o strategie de dezvoltare investițională astfel încât să poată absorbi acest flux de marfă. Am făcut demersurile la nivel interinstițutional pentru a nu întârzia aceste procese de import-export”, spune ministrul Economiei.

VIDEO PROFIT NEWS TV Dan Suciu, BNR: Plafonarea prețurilor la energie va avea un impact uriaș asupra inflației. Așteptăm decizii! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Dan Suciu, BNR: Plafonarea prețurilor la energie va avea un impact uriaș asupra inflației. Așteptăm decizii!

Momentan nu există discuții concrete referitoare la dezvoltarea Portului Constanța, însă ministrul a declarat că va iniția demersurile necesare în acest sens. 

„Voi iniția un astfel de demers împreună cu Ministerul Transporturilor și Autoritățile Portuare pentru a veni cu măsuri concrete. Cred că e momentul să începem pas cu pas să venim cu propuneri care să se regăsească și în Strategia Națională a României, dar și în discuțiile la nivel european. Voi veni cu un plan de măsuri pentru a reuși să rezolvăm o astfel de problemă”, a mai spus Florin Spătaru.

viewscnt
Afla mai multe despre
portul constanta
razboi ucraina
florin spataru
ministrul economiei