Acțiunile Alibaba au înregistrat o creștere puternică, după ce gigantul tehnologic chinez a dezvăluit un nou model de inteligență artificială care, potrivit companiei, rivalizează cu DeepSeek-R1, unul dintre cele mai avansate modele AI de pe piață, transmite CNBC.
Tranzacția de tip deal de la începutul săptămânii realizată pe titlurile fostei SIF Moldova a avut la cumpărare societatea Transilvania Investments Alliance.
Bursele europene au închis în creștere, inversând tendința de scădere generalizată de la începutul zilei, pe măsură ce investitorii au analizat cea mai recentă decizie de politică monetară a Băncii Centrale Europene (BCE), transmite CNBC.
Indicele celor mai acțiuni românești a avut o traiectorie pozitivă lună trecută, în care s-au consumat raportările financiare anuale preliminare.
Listată pe segmentul de acțiuni internaționale de la BVB, titlurile companiei de transport aerian germane Lufthansa s-au aflat, inedit, pe locul 2 în clasamentul lichidității.
Marile burse europene au închis în creștere, pe fondul optimismului că taxele de 25% impuse de președintele american Donald Trump Canadei și Mexicului ar putea fi relaxate, dar și al perspectivelor de reformare a regulilor fiscale din Germania, pentru a permite majorarea cheltuielilor pentru apărare și infrastructură, transmite CNBC.
Pe fondul unor volume sporite, indicele celor mai tranzacționate acțiuni românești a câștigat un procent și jumătate.
Transgaz cumpără pachetul majoritar de acțiuni al Petrostar Ploiești, principala companie de inginerie tehnologică, proiectare și consultanță pentru industria extractivă de petrol și gaze din România.
Piețele bursiere europene au încheiat cu pierderi semnificative, investitorii fiind îngrijorați de impactul global al noilor taxe impuse de SUA asupra Mexicului, Canadei și Chinei, precum și de măsurile de retorsiune anunțate de aceste țări, transmite CNBC.
Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) și facultative (Pilonul III) vor putea aloca până la 10%, respectiv 15% din active în fonduri mutuale deschise, de la 5% în prezent, conform schimbărilor pregătite de autorități și analizate de Profit.ro.