Bursa de la București se apropie de finalul lunii în aceeași notă a unei lichdiități slabe care a caracterizat-o încă de la debutul acestui an.
Guvernul de la Berna a anunțat că de la 1 mai va scoate Uniunea Europeană de pe lista jurisdicțiilor afectate de măsurile de protecție pentru Bursa elvețiană, încheind blocarea tranzacționării de acțiuni elvețiene pe alte burse, transmite Reuters.
Acțiunile europene au închis în creștere, după evoluția negativă din ziua precedentă, depășind temerile legate de un progres semnificativ al inteligenței artificiale în China, care ar putea amenința poziția dominantă a companiilor occidentale din acest sector, transmite CNBC.
Bursa de Valori București ar urma să aibă parteneri locali din Republica Moldova în proiectul pentru un operator de piață la Chișinău, inclusiv guvernul local. Un termen nu există și procesul depinde de stadii de aprobare ale diverselor entități care ar urma să intre în acționariatul respectivei burse.
Valoarea participațiilor fondului suveran de pensii al Norvegiei pe piața bursieră din România a scăzut anul trecut cu 60,5% și a ajuns la 30,88 milioane de dolari, de la 72,55 milioane de dolari în 2023, conform datelor analizate de Profit.ro.
Într-o sesiune cu o volume cu puțin sub pragul de 10 milioane euro, indicele principal al bursei românești a câștigat o treime de procent.
Tricomserv listează obligațiuni corporative în valoare de 2,50 milioane lei.
Cei mai bogați 500 de oameni din lume, conduși de cofondatorul Nvidia, Jensen Huang, au pierdut în mod combinat 108 miliarde de dolari, pe fondul declinului semnificativ al acțiunilor companiilor tehnologice, în contextul succesului fulminant al asistentului AI dezvoltat de startup-ul chinez DeepSeek, transmite Bloomberg.
Bursele europene au închis ușor în scădere, pe fondul reacțiilor investitorilor la progresele în domeniul inteligenței artificiale din China, cele mai afectate fiind acțiunile companiilor din sectorul tehnologiei și cele asociate acestora, relatează CNBC.
Platforma de tranzacționare și investiții Freedom24 a atras în România, în 2024,, primul an de funcționare pe piața locală, peste 2.800 de clienți, cu un volum total al investițiilor de 3 milioane de euro. Pentru 2025, obiectul este triplarea bazei de clienți.