BVB: Transilvania Broker de Asigurare este următoarea companie care se va lista pe bursa din București

BVB: Transilvania Broker de Asigurare este următoarea companie care se va lista pe bursa din București
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iul 2017

Transilvania Broker de Asigurare este următoarea companie care se va lista pe Bursa de Valori București (BVB), a declarat directorul general al BVB Ludwik Sobolewski, la 7/24 Capital, într-un episod publicat sâmbătă pe canalul Youtube al bursei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Transilvania Broker de Asigurare, alături de o altă companie, a făcut o prezentare, în noiembrie 2016, potențialilor investitori de la bursă, iar acum urmează să facă pasul către listare.

"Vom avea o companie nouă, dintre cele două care s-au prezentat în noiembrie, Transilvania Broker de Asigurare, cu un IPO", a spus Sobolewski.

Șeful bursei a subliniat că noua listare vine în contextul în piața de capital a devenit mai atractivă pentru firmele mici și mijlocii din România, mai ales după ultimele două mari listări de succes: MedLife și Digi Communications.

Transilvania Broker de Asigurare are sediul în Bistrița și activează pe piața intermedierii în asigurări din 2006, fiind deținută de Gabriel Login, cu 60% din acțiuni, și Dan Niculae (40%).

Potrivit datelor prezentate de companie, în 2015, Transilvania Broker de Asigurare era al treilea jucător de pe piața pe care activează, cu o cotă de piață de 5,5% și prime intermediate de 287 milioane lei.

În 2016, compania a înregistrat venituri din activitatea de brokeraj de 62,5 milioane lei și un profit net de 3,05 milioane lei, arată bilanțul depus la Ministerul Finanțelor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
transilvania broker de asigurare
listare