O cafenea din Viena taxează suplimentar clienții care își încarcă telefoanele mobile

O cafenea din Viena taxează suplimentar clienții care își încarcă telefoanele mobile
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2017

Chelnerii morocănoși reprezintă un serviciu la fel de tradițional ca ștrudelul cu mere în Viena, însă o cafenea din centrul capitalei austriece a făcut senzație în presa națională, devenind primul local din această țară care a luat decizia de a taxa suplimentar clienții care își încarcă telefoanele mobile, informează Reuters.

Agasată de turiștii care își încărcau telefoanele timp de ore întregi în cafeneaua ei, proprietarea acesteia, Galina Pokorny, a introdus o taxă suplimentară de 1 euro pentru acei clienți care își țin telefoanele la încărcat pentru prea mult timp, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

”Turiștii - mereu electricitate, electricitate, electricitate. Îmi pare rău pentru ei, dar cine va plăti pentru mine?”, a spus Galina Pokorny, proprietara Terrassencafe im Hundertwasserhaus, o cafenea amplasată într-un cartier cu multe clădiri colorate, realizate de artistul și arhitectul Friedensreich Hundertwasser.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Clienții care își încarcă telefoanele în timpul unei pauze de cafea care durează 15 minute vor putea să o facă în continuare pe gratis. Însă cei care își încarcă telefoanele mobile timp de o oră vor trebui să plătească suplimentar.

”Conduc o cafenea, nu o sală de internet”, a spus proprietara, care nu știe dacă există și alte cafenele care aplică taxe similare.

Melania Trump a anunțat că reședința președintelui american, Casa Albă, se va redeschide pentru public pe 7 martie CITEȘTE ȘI Melania Trump a anunțat că reședința președintelui american, Casa Albă, se va redeschide pentru public pe 7 martie

”Lucrurile au devenit tot mai extreme. Oamenii vin aici și cred că totul este accesibil și gratis... Nici nu deschizi ochii dimineața pe gratis”, a adăugat ea.

Galina Pokorny a introdus această taxă anul trecut, însă inițiativa ei a devenit cunoscută abia miercuri, după ce tabloidul Oesterreich a publicat ”factura bizară” a unuia dintre reporterii lui pe care apărea suma de 1 euro, aplicată ca ”taxă de electricitate”.

Taxa se aplică și posesorilor de laptopuri și tablete, iar pentru clienții care folosesc mai mult de un dispozitiv mobil taxa se înmulțește cu numărul de dispozitive conectate la priză. Clienții nemulțumiți se pot consola cu faptul că accesul la wireless este în continuare gratuit.

viewscnt
Afla mai multe despre
cafenea
telefoane
viena