Parcul „La Iepure” din Brașov, abia inaugurat sâmbătă după investiții de 1 milion de euro, intră în reparații

Parcul „La Iepure” din Brașov, abia inaugurat sâmbătă după investiții de 1 milion de euro, intră în reparații
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mar 2024

Noul parc deschis sâmbătă în municipiul Brașov, în zona cunoscută sub numele „La Iepure”, amenajat recent printr-o investiție de peste 1 milion de euro, are nevoie de reparații, fapt recunoscut de Primărie, care dă asigurări că toate deficiențele vor fi imputate constructorului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Subiectul a fost ridicat și de subprefectul Lucian Pătrașcu (PSD) care, într-un comunicat remis presei, a criticat capacitatea conducerii Primăriei Brașov de a superviza procesele de recepție a proiectelor finanțate din fonduri publice și a cerut ca cei responsabili „să răspundă”, scrie Agerpres.

VIDEO SpaceX a trimis un nou echipaj spre Stația Spațială Internațională CITEȘTE ȘI VIDEO SpaceX a trimis un nou echipaj spre Stația Spațială Internațională

Reacția subprefectului a venit după ce, încă de duminică, în mediul online au apărut imagini cu pavajul de piatră cubică sărit și deficiențe la unele amenajări la locurile de joacă pentru copii.

„După doar o zi de la deschidere se dezvăluie o realitate dezamăgitoare – calitatea îndoielnică a lucrărilor. Aleile, în loc să ofere o plimbare lină și sigură, prezintă pe alocuri defecte evidente. Pavajul este sărit în câteva locuri, fapt ce pune în pericol vizitatorii. În plus, asfaltul pistei de pump truck a fost turnat direct pe nisip, lucru care va duce în foarte scurt timp la degradarea căii de rulare. O asemenea neglijență nu poate fi trecută cu vederea. Cei responsabili trebuie să răspundă! Dar poate cel mai trist aspect este absența locurilor de joacă pentru copii sub 5 ani. Cum este posibil ca un parc proaspăt inaugurat să nu ofere nici măcar un colț de joacă pentru cei mai mici dintre noi? Se presupune că o astfel de investiție, finanțată din bani europeni, să fie complet funcțională la momentul inaugurării. În cazul parcului ‘La Iepure’, nu doar că s-au ignorat aspectele legate de siguranță și durabilitate, dar aproape că s-a și ratat oportunitatea de a crea un spațiu cu adevărat valoros pentru brașoveni”, a comentat Lucian Pătrașcu.

În replică, la solicitarea presei, Primăria Brașov a precizat, prin purtătorul de cuvânt al instituției, Sorin Toarcea, că reparațiile necesare vor fi efectuate pe cheltuiala constructorului. Parcul nu se va închide, însă zonele în care se va lucra vor fi semnalizate.

Conform reprezentantului Primăriei Brașov, pavajul ar fi fost distrus de șoferi care au intrat cu mașinile pe acesta în pofida faptului că acest lucru este interzis, însă, deocamdată, nu au fost identificați și, în consecință, nici amendați.

Sorin Toarcea a precizat că, potrivit contractului, lucrările au o perioadă de garanție de 3 ani, termen în interiorul căruia constructorul s-a obligat să realizeze reparațiile necesare. De asemenea, nu-i va fi returnată nici garanția de bună execuție, de aproximativ 800.000 de lei pe care a depus-o la momentul participării la licitație.

Lucrările de amenajare au costat 7,4 milioane de lei fără TVA, finanțarea nerambursabilă reprezentând 98% din cheltuielile eligibile, și au fost realizate de o asociere de firme brașovene: SC Energo Construcții Civile și Industriale SRL – lider de asociere și SC T.H.I. Concept SRL – asociat, cu subcontractanții SC Timișoreana SRL și SC Real Automatic SRL.

viewscnt
Afla mai multe despre
la iepure
parc
brasov