Viața miliardarului Warren Buffett va fi prezentată într-un documentar produs de HBO

Viața miliardarului Warren Buffett va fi prezentată într-un documentar produs de HBO
scris 12 ian 2017

Viața miliardarului Warren Buffett va fi prezentată într-un documentar produs de HBO, intitulat "Becoming Warren Buffett", care va avea premiera pe 30 ianuarie, informează Reuters.

Regizat de Peter Kunhardt, care a mai realizat documentare despre președintele american Richard Nixon și realizatoarea TV Oprah Winfrey, filmul a fost narat în mare parte de Warren Buffett și conține interviuri cu persoane apropiate lui, inclusiv cu surorile sale, cei trei copii ai săi, Charlie Munger, vicepreședintele companiei Berkshire Hathaway Inc, și filantropii Bill și Melinda Gates, scrie News.ro.

”Îmi plac numerele dintotdeauna. Pur și simplu mă simt bine să lucrez cu numere”, spune Warren Buffett în documentar.

Succesul cu numerele l-a ajutat pe miliardarul în vârstă de 86 de ani să devină unul dintre cei mai cunoscuți investitori și filantropi din lume, în ciuda petrecerii celei mai mari părți din viața sa departe de Wall Street, în orașul Omaha din statul american Nebraska, unde a condus compania Berkshire Hathaway Inc, încă din anul 1965.

Documentarul include și o prezentare a "Oracle of Omaha", subiectul unei biografii bestseller din anul 2008 pentru care miliardarul a cooperat, dar în privința căreia are anumite rezerve.

Pentru acest documentar Warren Buffett a fost reticent, totuși, în unele privințe, precum ultima conversație pe care a purtat-o cu tatăl său și decizia soției sale Susan să părăsească locuința în anul 1977.

David și Victoria Beckham au cumpărat o reședință în valoare de 5 milioane de lire sterline CITEȘTE ȘI David și Victoria Beckham au cumpărat o reședință în valoare de 5 milioane de lire sterline

Însă, miliardarul a povestit lucruri mai puțin cunoscute despre viața sa, de exemplu despre felul în care și-a depășit teama de a vorbi în public prin participarea la un curs Dale Carnegie și despre o întâlnire cu o tânără din liceu, pe care a invitat-o la o plimbare cu un dric pe care îl deținea pe jumătate. ”Nu a fost cel mai elegant gest”, și-a amintit el.

Warren Buffett și soția lui, Susan Buffett, au rămas căsătoriți, dar au trăit separat până la moartea ei, în anul 2004. ”Nu există persoană mai bună decât el”, a spus femeia într-un interviu acordat cu puțin timp înainte de a deceda.

Cea de-a doua soție a miliardarului Warren Buffett, Astrid, cu care s-a căsătorit la cea de-a 76-a sa aniversare, nu a fost intervievată pentru acest film.

Documentarul mai prezintă abilitatea lui Warren Buffett de a comunica cu oameni obișnuiți și îl prezintă pe miliardar conducând către serviciu, locuința sa de dimensiuni normale, dezgustul său pentru legume și discuțile sale sincere despre piețe și lume.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
warren buffett
hbo