Prețul aurului urcă la un nivel record

Prețul aurului urcă la un nivel record
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 iul 2020

Cotațiile aurului au urcat la un nivel record în prima parte a tranzacțiilor luni, pe fondul cererii ridicate pentru așa-numitele active de refugiu, în timp ce acțiunile europene au început săptămâne în coborâre, cu scăderi pronunțate pentru companiile din turism.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Aurul s-a scumpit cu peste 30 de dolari în debutul tranzacțiilor și a atins un maxim intraday record de 1.938 dolari/uncie, depășind recordul anterior de 1.923,70 dolari/uncie înregistrat în septembrie 2011.

În jurul orei 11:00, metalul prețios era cotat la 1.928,40 dolari/uncie, cu 1,63% peste referința de vineri.

ULTIMA ORĂ Dines s-a decis - anunță când scoate UiPath la bursă. Primul unicorn înființat de antreprenori români este impulsionat de COVID CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dines s-a decis - anunță când scoate UiPath la bursă. Primul unicorn înființat de antreprenori români este impulsionat de COVID

Prețul aurului a depășit, vineri, pragul de 1.900 de dolari pentru prima oară în ultimii 9 ani, în contextul în care tensiunile politice dintre SUA și China și îngrijorările privind perspectivele economiei globale alimentează cererea pentru active considerate sigure.

“Cine caută atât siguranță, cât și un randament recent, are doar o singură opțiune reală la acest moment (…). Teoria TINA (“there is no alternative” – “nu există nicio alternativă”, n.r. ) este elementul decisiv care susține ascensiunea metalului prețios”, a comentat Michael Brown, analist la Caxton, citat de MarketWatch.

Acțiunile europene au deschis săptămâna în scădere, trase în jos de sectorul de turism și călătorii, după ce Marea Britanie a decis să impună carantina obligatorie pentru călătorii care sosesc din Spania, pe fondul înmulțirii cazurilor de infecție cu Covid-19.

Titlurile touroperatorului TUI s-au prăbușit cu aproape 14%, acțiunile IAG, compania-mamă a British Airways, consemnau un declin de 9,54% la ora menționată, în timp ce acțiunile easyJet se corectau cu 12,2%.

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 se deprecia cu 0,44%, cu scăderi între 0,50% pentru indicele FTSE 100 de la Londra și 1,45% pentru referința IBEX 35 de la Madrid.

Euro s-a întărit în raport cu dolarul american, câștigând 0,35%, până la 1,1697 unități, după ce anterior a atins un maxim intraday de 1,1725 unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
aur
pret
actiuni europene
euro dolar