Aurul trece de 1.900 dolari/uncie pentru prima dată în ultimii 9 ani

Aurul trece de 1.900 dolari/uncie pentru prima dată în ultimii 9 ani
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 iul 2020

Prețul aurului a urcat, vineri, peste pragul de 1.900 dolari pentru o uncie, pentru prima dată în ultimii 9 ani, în contextul în care tensiunile politice dintre SUA și China și îngrijorările privind perspectivele economiei globale alimentează cererea pentru active considerate sigure.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

China a ordonat închiderea consulatului american din Chengdu, la câteva zile după ce Washingtonul a anunțat o măsură similară în privința consulatului chinez din Houston, acuzând o încercare de furt de date de la mai multe facilități din Texas din partea unor agenți chinezi.

Contractele futures pentru aurul cu livrare în luna august, cel mai tranzacționat contract al zilei, au urcat până la un maxim intraday de 1.904,60 dolari/uncie, cel mai ridicat preț începând cu august 2011.

EXCLUSIV Guvernul pregătește un “bailout” de 1 miliard lei pentru trei asigurători de credit comercial. Taxele contribuabililor vor plăti daune în locul reasigurătorilor străini CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul pregătește un “bailout” de 1 miliard lei pentru trei asigurători de credit comercial. Taxele contribuabililor vor plăti daune în locul reasigurătorilor străini

Cotația este cu mai puțin de 20 de dolari sub recordul istoric de 1.923,70 dolari/uncie atins în septembrie 2011, scrie MarketWatch.

În jurul orei 16:30 (ora României), uncia de aur se tranzacționa la 1.901,60 dolari, cu 0,61% peste prețul de închidere de joi.

În contrast, principalii indici bursieri ai lumii s-au depreciat puternic astăzi. Bursele asiatice au închis tranzacțiile cu corecții de 2% până la 3,9% pentru indicii de referință, dând tonul unui val de vânzări care s-au extins în Europa și SUA.

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 era în coborâre cu 1,81% la ora menționată, cu scăderi pe toate marile piețe: -1,41% pentru referința FTSE 100 de la Londra, -2,01% pentru DAX de la Frankfurt și -1,63% pentru indicele CAC 40 de la Paris.

La New York, indicele S&P 500 consemna un declin de 0,77%, Dow Jones se deprecia cu 0,46%, iar Nasdaq Composite cu 1,90%, după un recul de 2,3% în sesiunea de ieri.

viewscnt
Afla mai multe despre
aur
cotatii aur
pret aur
tensiuni sua china
actiuni