Șeful Trezoreriei SUA anunță să republicanii au finalizat un nou plan de ajutoare pentru populație și companii, de 1.000 de miliarde de dolari

Șeful Trezoreriei SUA anunță să republicanii au finalizat un nou plan de ajutoare pentru populație și companii, de 1.000 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iul 2020

Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Steven Mnuchin, a anunțat duminică că republicanii au finalizat noul plan de ajutoare pentru americanii și companiile afectate de criza coronavirusului, în valoare de 1.000 de miliarde de dolari, care va fi depus luni în Congres, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Avem un plan complet", a spus Mnuchin la "Fox News Sunday". ”Administrația [Trump] și republicanii din Senat sunt pe aceeași pagină în totalitate”, a adăugat el.

Mnuchin a spus că speră ca  membrii Congresului să colaboreze într-o manieră bipartizană pentru a aproba propunerea republicană, care este de așteptat să inclusă un nou ajutor de 1.200 de dolari pentru americani și prevederi referitoare la răspunderea companiilor și școlilor, scrie News.ro

Recomandare cu mari șanse de aplicare: băncile, dar și companiile de asigurări, fondurile de investiții să nu mai distribuie dividende cel puțin până la 1 ianuarie CITEȘTE ȘI Recomandare cu mari șanse de aplicare: băncile, dar și companiile de asigurări, fondurile de investiții să nu mai distribuie dividende cel puțin până la 1 ianuarie

Proiectul va modifica, de asemenea, suplimentul federal de indemnizații pentru șomaj, pentru a include înlocuirea în proporție de circa 70% a salariilor americanilor, în loc de sporul de 600 de dolari pe săptămână pentru toți beneficiarii. Acest beneficiu, care a fost o componentă cheie a Legii CARES de 2.200 de miliarde de dolari, s-a încheiat.

Putem progresa foarte rapid cu democrații în aceste probleme. Am progresat foarte rapid înainte și nu văd niciun motiv pentru care nu ne-am mai mișca rapid din nou. Și dacă vor exista probleme care vor dura mai mult, ne vom ocupa și de acestea ”, a spus Mnuchin.

Larry Kudlow, consilierul economic al Casei Albe, a declarat duminică la CNN că propunerea republicană este un ”pachet foarte bine conceput”. El a mai spus că administrația Trump intenționează să extindă moratoriul federal privind evacuarea chiriașilor care nu își pot plăti chiriile, dar nu a specificat dacă acest lucru ar fi inclus în această legislație.

Președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a declarat că democrații au fost ”nerăbdători să negocieze” cu republicanii de la jumătatea lunii mai, când camera inferioară a aprobat un pachet de salvare pentru coronavirus de 3.000 de miliarde de dolari. Proiectul de lege, aprobat aproape în totalitate cu voturi democratice, nu a ajuns la un rezultat în Senatul controlat de GOP.

”Sunt în degringoladă, iar această întârziere provoacă suferințe pentru familiile Americii”, a spus Pelosi despre republicani la emisiunea ”Face the Nation” de la televiziunea CBS.

viewscnt
Afla mai multe despre
steven mnuchin
trezoreria sua