Clasamentul productivității muncii olimpicilor la obținerea de medalii nu este condus de SUA, ci de o altă țară. Pe ce loc este România

Clasamentul productivității muncii olimpicilor la obținerea de medalii nu este condus de SUA, ci de o altă țară. Pe ce loc este România
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 19 aug 2016

Chiar dacă Statele Unite ale Americii conduc detașat la numărul de medalii câștigate până în prezent la Olimpiada de la Rio, cu un total de 100 de medalii, o altă țară conduce clasamentul din punct de vedere al productivității muncii sportivilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În pofida faptului că ocupă doar poziția a 24-a în topul clasamentului pe medalii (doar 7), Coreea de Nord conduce în top-ul numărului de medalii câștigate raportat la numărul de atleți participanți. Astfel, potrivit programatorului Andy Barefoot, cele două medalii de aur, trei de argint și două de bronz câștigate de cei 31 de atleți nord-coreeni la Rio, reprezintă cel mai bun scor de medalii obținute de o țară participantă raportat la 100 de olimpici, și anume 22,58 medalii la suta de atleți.

Pe locul al doilea se situează Kuweit, ai cărui 9 olimpici au obținut un scor de 22,22 medalii la suta de atleți.

Rio 2016: Important e să participi… la masă. McDonald’s a limitat la 20 numărul de produse ce pot fi comandate gratis de un \ CITEȘTE ȘI Rio 2016: Important e să participi… la masă. McDonald’s a limitat la 20 numărul de produse ce pot fi comandate gratis de un "olimpic"

Liderul clasamentului general, SUA, cu 35 medalii de aur, 33 de argint și 32 de bronz se situează doar pe locul al treilea, alături de Azerbaidjan, cu un număr de 18,18 medalii câștigate la 100 de olimpici americani participanți.

România se situează în acest top pe locul 54, cu un număr de 4,08 medalii la suta de participanți. În ceea ce privește numărul de medalii de aur câștigate la suta de participanți, România ocupă un loc relativ mai bun, 49, cu 1,04 medalii de aur la 100 de olimpici.

JO 2016: Business, politică sau întrecere sportivă? CITEȘTE ȘI JO 2016: Business, politică sau întrecere sportivă?

Clasamentul productivității la medaliile de aur este condus de Kosovo și Iordania, cu 12,5 medalii de aur la suta de participanți, urmate pe poziția a treia de Kuweit, cu 11,11 medalii de aur la suta de participanți. Coreea de Nord ocupă doar locul al cincilea în acest clasament, cu 6,45 medalii de aur la suta de olimpici, iar SUA doar locul al șaselea, cu 6,36 medalii de aur/100 de olimpici.

viewscnt
Afla mai multe despre
olimpiada
rio
sua
coreea de nord
productivitatea muncii
clasament
medalii