Cristiano Ronaldo îl devansează pe Lionel Messi în topul celor mai bine plătiți sportivi ai planetei

Cristiano Ronaldo îl devansează pe Lionel Messi în topul celor mai bine plătiți sportivi ai planetei
scris 4 ian 2023

Cristiano Ronaldo îl devansează pe marele său rival Lionel Messi în topul celor mai bine plătiți sportivi ai planetei, grație contractului semnat recent de atacantul portughez cu echipa de fotbal Al-Nassr din Arabia Saudită.

Agenția globală de rating de credit DBRS Morningstar a actualizat lista sportivilor cu cele mai mari salarii din lume, în care Cristiano Ronaldo ocupă prima poziție, cu 112,1 milioane de euro, scrie cotidianul Marca.

Twitter nu și-a mai plătit chiria. Elon Musk scoate la licitație mobilier de birou și aparate din bucătăria companiei CITEȘTE ȘI Twitter nu și-a mai plătit chiria. Elon Musk scoate la licitație mobilier de birou și aparate din bucătăria companiei

Locul secund în acest clasament este ocupat de cealaltă mare vedetă a fotbalului mondial, argentinianul Lionel Messi, care a cucerit luna trecută titlul de campion al lumii cu selecționata țării sale. Salariul pe care acesta îl încasează la Paris Saint-Germain se ridică la 70,6 milioane de euro, scrie Agerpres.

Pe locul al treilea se află brazilianul Neymar Jr, coechipierul lui Messi de la PSG, remunerat cu 65,9 milioane de euro.

Cele trei mari vedete ale fotbalului mondial sunt urmate de americanul Matthew Stafford, jucătorul echipei Los Angeles Rams din Liga profesionistă de fotbal american, cu 65,7 milioane de euro.

În această ierarhie figurează și doi piloți de Formula 1, britanicul Lewis Hamilton (53,7 milioane de euro) și olandezul Max Verstappen, campionul mondial en titre (43,3 milioane de euro).

Surprinde însă absența din acest top a unui alt fotbalist de la PSG, francezul Kylian Mbappe, care a fost convins în vară să rămână pe Parc des Prince cu un salariu estimat la peste 50 de milioane de euro pe sezon, conform presei de specialitate.

Iată cum se prezintă clasamentul stabilit de DBRS Morningstar:
1. Cristiano Ronaldo (fotbal/Portugalia/Al-Nassr) 112,1 milioane de euro
2. Lionel Messi (fotbal/Argentina/PSG) 70,6 milioane
3. Neymar Jr. (fotbal/Brazilia/PSG) 65,9 milioane
4. Matthew Stafford (fotbal american/SUA/Los Angeles Rams) 65,7 milioane
5. Josh Allen (fotbal american/SUA/Buffalo Bills) 59,3 milioane
6. Aaron Rodgers (fotbal american/SUA/Green Bay Packers) 53,7 milioane
7. Lewis Hamilton (Formula 1/Marea Britanie/Mercedes) 53,7 milioane
8. Deshaun Watson (fotbal american/SUA/Cleveland Browns) 52,3 milioane
9. Kirk Cousins (fotbal american/SUA/Minnesota Vikings) 43,3 miloane
10. Max Verstappen (Formula 1/Olanda/Red Bull) 43,3 milioane

viewscnt
Afla mai multe despre
cristiano ronaldo
lionel messi