Din pasiune pentru fotbal, spre business în sportul-rege: Bogdan Popescu, co-fondatorul Muzeul Fotbalului București

Din pasiune pentru fotbal, spre business în sportul-rege: Bogdan Popescu, co-fondatorul Muzeul Fotbalului București

Bogdan Popescu

Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 10 iul 2023

Meciurile din trecut și documentarele revăzute cu emoție sunt prea puțin pentru adevărații pasionați în comparație cu istoria trăită pe viu. În Centrul vechi, în inima Bucureștiului, Muzeul Fotbalului a devenit locul unde oricine poate să retrăiască prin exponate rare și experiențe interactive marile momente ale fotbalului românesc și internațional. Prin poveștile și eroii dintotdeauna!

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„Aproape 1.200.000 de euro am investit în acest spațiu din București care s-a consacrat deja pe modelul din marile orașe europene. Indiferent dacă ești suporter pasionat sau doar un descoperitor al fotbalului, te bucuri și explorezi cu bucurie fiecare provocare în Muzeul nostru”, mărturisește Bogdan Popescu, unul dintre fondatorii proiectului 100% privat.

Muzeul Fotbalului nu păstrează doar amintirile cele mai frumoase din perioada în care „Generația de Aur’’ scria istorie pentru România, ci toate momentele pline de emoție, dincolo de scor.

Din pasiune pentru fotbal, spre business în sportul-rege: Bogdan Popescu, co-fondatorul Muzeul Fotbalului București

„Avem mulți vizitatori străini, alături de cei români din toate colțurile țării. De exemplu, dacă sunt din Suedia, ne întreabă dacă nu avem ceva de la vestitul meci România - Suedia. Le răspundem cu un ziar suedez în care scrie cu litere mari despre victoria Suediei împotriva României. Dar și cu tricoul lui Zlatan Ibrahimovic și multe altele. Fiecare vizitator caută altceva și găsește altceva”, adaugă Bogdan Popescu.

Încetul cu încetul și cei care nu sunt microbiști au descoperit cu zâmbetul pe buze primul și singurul Muzeu al Fotbalului din Europa de Est.

„Ne bucură mult și faptul că am avut multe grupuri în timpul programului Școala Altfel, mulți copii, din peste 20 de județe. Apoi, Noaptea Muzeelor a fost un eveniment aparte pentru că a fost prima noastră participare și numai aici aproape 3.000 de oameni ne-au trecut pragul în decurs de numai câteva ore”, spune Bogdan Popescu.

Dintre toate obiectele de colecție din muzeu, cele legate de Cupa Campionilor câștigată în ‘86 de Steaua București și de succesele “Generației de Aur” rămân cele mai căutate.

Întrebat ce l-a emoționat în parcursul construirii acestui spațiu, Bogdan Popescu răspunde: „Avem expuse mănușile cu care Helmut Duckadam a apărat pentru Steaua în finala Cupei Campionilor din 1986, de la Sevilla. În mod cert experiența trăită cu proprietarul mănușilor lui Duckadam, un om special, este una deosebită. Avem și tricoul în care Gică Popescu a câștigat Supercupa Europei, alt exponat ce m-a emoționat foarte tare”.

viewscnt
Afla mai multe despre
muzeul fotbalului
bucurești