FC Barcelona a înregistrat pierderi de 97 milioane euro în anul fiscal 2019/2020

FC Barcelona a înregistrat pierderi de 97 milioane euro în anul fiscal 2019/2020
scris 6 oct 2020

Clubul spaniol de fotbal FC Barcelona a anunțat pierderi de 97 milioane euro după impozitare pentru exercițiul financiar 2019/2020, ca urmare a pandemiei de Covid-19, în timp ce estimările privind atingerea unor venituri de un miliard de dolari au fost de asemenea spulberate, informează Reuters.

Gruparea de pe Camp Nou a precizat, într-un comunicat dat publicității luni, că veniturile totale au atins valoarea de 855 milioane euro, mai scăzute cu 14 procente față de cele 990 milioane euro obținute în 2018/2019, în timp ce datoria netă globală s-a dublat, ajungând la 488 milioane euro, scrie Agerpres.

VIDEO Restricții pentru cetățenii care vin din țări cu indice de infectare peste cel al României CITEȘTE ȘI VIDEO Restricții pentru cetățenii care vin din țări cu indice de infectare peste cel al României

Barca a precizat 47 milioane de euro din totalul pierderilor s-au datorat absenței încasărilor în zilele de meci, 35 de milioane reducerii vânzărilor la magazinele clubului și 18 milioane absenței tururilor de stadion, cu pierderi suplimentare așteptate până când suporterii vor putea reveni pe stadioane în Spania.

Veniturile prevăzute pentru sezonul 2020-2021 sunt de 791 milioane euro. Jucătorii Barcelonei au acceptat reduceri salariale pentru a ajuta la combaterea deficitului clubului, în perioada în care fotbalul a fost suspendat din cauza coronavirusului.

În această vară, FC Barcelona s-a despărțit de jucători cu remunerații mari, precum uruguayanul Luis Suarez, chilianul Arturo Vidal și croatul Ivan Rakitic, în încercarea de a reduce cheltuielile salariale, în concordanță cu liniile directoare ale Ligii spaniole de fotbal, care se referă direct la venitul proiectat.

Acest lucru a însemnat, de asemenea, o perioadă de transferuri extrem de silențioasă pentru noul antrenor Ronald Koeman, care nu i-a putut aduce sub comanda sa nici pe olandezul Memphis Depay (Olympique Lyon) și nici pe spaniolul Eric Garcia (Manchester City), principalele sale ținte, după ce francezul Ousmane Dembele a refuzat să plece la Manchester United.

viewscnt
Afla mai multe despre
fc barcelona
club de fotbal
pierderi