Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing s-au încheiat cu o ceremonie de peste o oră și jumătate. China i-a transmis ștafeta Italiei

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing s-au încheiat cu o ceremonie de peste o oră și jumătate. China i-a transmis ștafeta Italiei

Sursă foto: Twitter Olympics

scris 20 feb 2022

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing s-au încheiat, duminică, după 19 zile de întreceri la 15 sporturi, cu o ceremonie de o oră și jumătate, în care China i-a transmis ștafeta gazdei următoarei ediții, Italia, scrie News.ro.

În 2026, JO de iarnă vor fi găzduite de Milano și Cortina d’Ampezzo.

\ CITEȘTE ȘI "Guru" al Wall Street-ului: Dau constant refresh la știri despre Ucraina și Rusia. Economia globală nu e pregătită pentru stagflația ce ar urma unui conflict militar masiv

La competiția de la Beijing au participat aproape 3.000 de sportivi, între care și 22 de români. Pe primul loc în clasamentul pe medalii a încheiat Norvegia, cu 37 de medalii (16 de aur, 8 de argint și 13 de bronz). Pe locul doi a încheiat Germania, cu un total de 27 de medalii, iar pe trei a terminat China, cu 15 medalii. Pentru România, cea mai bună clasare a fost locul 9 ocupat în proba de sanie - ștafetă echipe, cu Raluca Nicoleta Strămăturaru, Valentin Crețu, Vasile Marian Gîtlan și Darius Lucian Șerban.

Ceremonia de închidere a JO, care a durat o oră și 40 de minute, a inclus momente artistice cu mesaje de armonie, optimism și unitate.

Boris Johnson: Occidentul va încerca să blocheze accesul companiilor ruse la dolari dacă Ucraina este invadată CITEȘTE ȘI Boris Johnson: Occidentul va încerca să blocheze accesul companiilor ruse la dolari dacă Ucraina este invadată

Spre deosebire de ceremonia de deschidere, la ceremonia de închidere delegațiile au intrat în arenă fără o anumită ordine, doar fondatoarea JO, Grecia, fiind prima, iar China, țara gazdă, ultima. Portdrapelul României a fost Andreea Grecu.

După intrarea sportivilor în arenă, imagini interesante au fost oferite de componenții lotului de patinaj artistic al SUA.

Creșterea vânzărilor online de lapte matern implică riscuri legate de prezența bacteriilor, medicamentelor și virusurilor CITEȘTE ȘI Creșterea vânzărilor online de lapte matern implică riscuri legate de prezența bacteriilor, medicamentelor și virusurilor

Au fost omagiați voluntarii care au ajutat la organizarea JO, s-au intonat imnurile Chinei și cel olimpic, dar și cel al Italiei, interpretat de cântăreața Malika Ayane și de violonistul Andrea Zanon.

În celebra arenă Cuib de Pasăre au avut loc și ultimele două ceremonii de decernare a medaliilor de la ediția încheiată astăzi: au urcat pe podium primii trei clasați la cross-country feminin 30 km mass start (Therese Johaug, Jessie Diggins, Kerttu Niskanen) și la cross-country masculin 50 km mass start (Alexander Bolshunov, Ivan Iakimushin, Simen Hegstad Kruger).

Flacăra, aflată de la ceremonia de deschidere în centrul unui fulg de nea format din placuțele în formă de fulg cu numele națiunilor participante la competiție, a fost stinsă în mijlocul arenei. Fulgi simnbolici s-au înălțat către cer și focuri de artificii au pus punct evenimentului emoționant, în aplauzele voluntarilor și sportivilor.

VIDEO Un elicopter s-a prăbușit în apă, pe o plajă din Miami, într-o zonă aglomerată, în care oamenii înotau CITEȘTE ȘI VIDEO Un elicopter s-a prăbușit în apă, pe o plajă din Miami, într-o zonă aglomerată, în care oamenii înotau

Beijing a scris istorie în acest an, devenind primul oraș care a găzduit atât Jocuri Olimpice de vară, cât și de iarnă.

Peste 4 ani, cea mai importantă competiție a lumii se va întoarce în Europa, primarii orașelor gazdă, Milano și Cortina D'Ampezzo, primind la Beijing drapelul olimpic.

“Declar închisă cea de-a 24-a ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă, Beijing 2022. Conform tradiției, fac apel la tinerii lumii să se strângă în patru ani la Milano Cortina, Italia, pentru a sărbători cea de-a 25-a ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă”, a fost mesajul de încheiere al președintelui CIO, Thomas Bach.

viewscnt
Afla mai multe despre
jocurile olimpice de iarna
olimpiada de la beijing
olimpiada ceremonie de inchidere