Ministrul Eduard Novak îi răspunde lui Ion Țiriac după ce omul de afaceri i-a spus că nu are 2 lei în buzunar de la minister. "Mama m-a învățat un singur lucru, trebuie să respecți bătrânii, așa că..."

Ministrul Eduard Novak îi răspunde lui Ion Țiriac după ce omul de afaceri i-a spus că nu are 2 lei în buzunar de la minister. "Mama m-a învățat un singur lucru, trebuie să respecți bătrânii, așa că..."
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2021

Ministerul Tineretului și Sportului, Eduard Novac a răspuns la criticile formulate de omul de afaceri Ion Țiriac - care a anunțat că se retrage de la conducerea Federației Române de Tenis și a lansat la rândul său o serie de afirmații la adresa ministrului - spunând că mama l-a învățat că trebuie să respecte bătrânii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

După ce ministrul le-a atacat pe Simona Halep & Co pentru că refuză să repreznte România la Jocurile Olimpice, Țiriac a  anunțat că se retrage de la șefia Federației și a arătat că ministerul nu poate tăia finanțarea tenisului, deoarece aceasta nu există

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

"M-a întrebat un domn de care n-am auzit în viața mea, dar care am înțeles că va fi înlocuit de la MTS. Ce finanțare să taie? E imposibil să taie finanțarea, dacă taie, ar trebui să taie ceva care există. Dumnealui e lefter, n-are doi lei în buzunar. El se face că dă bani comitetului, comitetul se face că dă bani jucătorilor. Noi n-am avut bani să facem să jucăm pe zgură la Fed Cup. Tare drag mi-ar fi să se ducă la Guvern și să spună că are de dat șase milioane la FRT, că e o decizie executorie”, a spus, luni, Ion Țiriac despre Novak, care a amenințat cu tăierea finanțării FR Tenis din cauza neparticipării jucătoarelor române în proba olimpică de simplu. Declarația lui Țiriac poate fi văzută AICI.

Acum, în replică, ministrul Novak a negat orice datorie a ministerului către FR Tenis.

"Referitor la tenis și tehnic vorbind, declarațiile mele au fost pe neparticiparea sportivelor la Jocurile Olimpice. Nu poate o federație să declare că motivul neparticipării este accidentarea, când aceste sportive joacă acum la Wimbledon. Putem să vorbim tehnic orice legat de finanțarea MTS-ului, de finanțarea COSR-ului către această federație. Această federație nu a fost finanțată patru ani de către MTS, a avut probleme destul de importate, juridice, dar COSR a finanțat și COSR-ul trebuie să facă o evaluare clară și să aducă o decizie în acest sens, dacă acești sportivi sunt datori sau nu, că aceste finanțări au fost strict pe niște proiecte foarte importante.

Referitor la persoana mea, mama m-a învățat un singur lucru, trebuie să respecți bătrânii, trebuie să respecți oameni în vârstă, așa că eu pe această temă nu pot să comentez mai mult. (n.r. - despre banii solictați de FRT) Trebuie să vedem despre ce e vorba, pentru că încă la mine nu a ajuns acest lucru, ca noi să fim datori cu 5-6 milioane de lei pentru tenis. Dacă ar fi fost așa ceva, cred că și executorul ar fi fost la ușa noastră. Dar nu știu dacă există așa ceva. Verificăm și o să știm exact", a declarat Novak, citat de news.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Întrebat dacă a vorbit cu jucătoarele de tenis pentru a afla motivul neparticipării la JO de la Tokyo, el a răspuns: "Nu, că nu sunt în țară, joacă la competiție, încă nu am reușit acest lucru, dar cu siguranță când vor fi în țară le aștept cu mare plăcere la minister."

Novak a mai spus că ministerul analizează cererea echipei FCSB de a juca pe Stadionul Arcul de Triumf, iar acest lucru va fi posibil dacă este loc.

"Mai avem și alte cereri. Avem și cerere a Rapidului, chair acum lucrăm la calendarul competițional pe Arcul de Triumf și în curând o să facem public calendarul de evenimente. Dar dacă cu siguranță este loc, sunt bine veniți. Chiar ieri s-a discutat pe calendar și zilele acestea avem rezoluția și dacă este liber, cu siguranță se joacă", a precizat ministrul.

Despre Euro-20, Novak a spus că organizarea din România a fost un succes: "Ne-am ales cu o competiție frumoasă, financiar nu țin eu contabilitatea, nici la FRF, nici la UEFA. Noi am fost partenerii care am ajutat, am fost un fel de <big brother> care am stat în spate și am ajutat cu orcie ca să-și poată organiza evenimentul. Mi-aș fi dorit ca echipa națională să joace la acest eveniment și așa ar fi fost perfect. Dar am organizat, a ieșit foarte frumos și haideți să vedem în viitor ce putem să mai facem."

viewscnt
Afla mai multe despre
eduard novak
ion țiriac