Președintele CIO cere reformarea TAS după decizia de a achita 28 de sportivi ruși suspendați pe viață pentru dopaj

Președintele CIO cere reformarea TAS după decizia de a achita 28 de sportivi ruși suspendați pe viață pentru dopaj
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2018

Președintele Comitetului Olimpic Internațional (CIO), Thomas Bach, cere reformarea structurii TAS, după ce curtea de arbitraj de la Lausanne a decis să ridice suspendarea pe viață dictată de CIO pentru dopaj, în cazul a 28 de sportivi ruși, informează lequipe.fr.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Această decizie este dezamăgitoare și nu ne așteptam la așa ceva", a declarat Bach, citat de News.ro.

El s-a declarat suprins și de faptul că motivarea deciziei va fi disponibilă abia la finalul lunii februarie, după desfășurarea Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang (9-25 februarie).

"Am discutat cu președintele Consiliului internațional în materie de arbitraj în sport (n.r. - australianul John Coates, membru CIO) despre nevoia de a reforma structura TAS, pentru o mai bună calitate și continuitate în ceea ce privește jurisprudența", adăugat Bach.

El a confirmat faptul că juriștii CIO studiază posibilitatea atacării deciziei TAS la tribunalul federal elvețian, dar nicio acțiune nu va fi intentată decât dacă va avea șanse de reușită.

În ceea ce privește participarea la JO a 13 sportivi ruși din cei 28, Bach a afirmat că o decizie va fi luată în următoarele 48 de ore.

Tribunal de Arbitraj Sportiv (TAS) a ridicat, joi, suspendarea pe viață dictată de Comitetul Internațional Olimpic în cazul a 28 de sportivi din cei 43 sancționați pentru dopaj, în timpul Jocurilor Olimpcie de la Soci. TAS a considerat că probele în cazul celor 28 de sportivi sunt insuficente.

În cazul celorlați sportivi care au făcut apel, TAS i-a găsit vinovați de dopaj pe 11, dar le-a redus supendarea, numai pentru ediția JO de la Pyeongchang, care va începe la 9 februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
cio
tas
suspendare
sportivi
rusia