Reconstruirea arenelor Steaua, Dinamo, Giulești și Arcul de Triumf pentru Euro-2020 va costa 105 milioane de euro

Reconstruirea arenelor Steaua, Dinamo, Giulești și Arcul de Triumf pentru Euro-2020 va costa 105 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 oct 2016

Cele patru stadioane, Steaua, Dinamo, Giulești și Arcul de Triumf, care vor servi drept baze de antrenament pentru participantele la Euro 2020 vor fi gata la timp, iar reconstrucția lor va costa 105 milioane de euro, a declarat directorul Național al Companiei de Investiții, Manuela Pătrășcoiu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu ocazia lansării logo-ului Capitalei pentru Euro-2020, Pătrășcoiu a precizat că renovările vizează un total de 70.000 de locuri de pe cele 4 stadioane, fiecare loc urmând a costa 1.500 de euro.

"Construirea de stadioane nu este o risipă de bani, este un semn de civilizație. Vom reconstrui patru stadioane, care vor fi accesibile tuturor și care vor totaliza peste 70.000 de locuri. Opt mii vor fi la Arcul de Triumf, 18.000 la Stadionul Giulești, 20.000 la Stadionul Dinamo și 30.000 la stadionul Steaua. Finanțarea va fi asigurată de Ministerul Dezvolării Regionale, iar costul estimat este de aproximativ 1.500 euro pentru fiecare loc din tribună. Guvernul României a declarat organizarea EURO 2020 de interes național și vom asigura desfășurarea competițiilor de masă prin construirea sau modernizarea a 400 de terenuri", a declarat Manuela Pătrășcoiu, citată de News.ro.

Logo-ul orașului București pentru Campionatul European din 2020 a fost lansat, sâmbătă, la Arena Națională, Podul Basarab fiind element de legătură între gazdele competiției.

La lansare au fost prezenți primarul Capitalei, Gabriela Firea, președintele FRF, Răzvan Burleanu, selecționerul Christoph Daum, Gabriela Szabo, George Cosac, Ionuț Lupescu sau Davor Suker, membru în Comitetul Executiv al UEFA.

În cadrul evenimentului a fost prezentat un film despre istoria de 60 de ani a Campionatului European.

viewscnt
Afla mai multe despre
cost
reconstrucție
stadioane
dinamo
steaua
rapid
giulești
euro 2020