Șervețelul pe care a fost semnat primul contract al lui Messi cu FC Barcelona a fost scos la licitație

Șervețelul pe care a fost semnat primul contract al lui Messi cu FC Barcelona a fost scos la licitație
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2024

Șervețelul de hârtie pe care a fost semnat primul contract al lui Lionel Messi cu FC Barcelona a fost scos la licitație miercuri, la Londra, cu un preț de pornire de 300.000 de lire sterline (348.000 de euro), scrie presa internațională.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Povestea șervețelului a fost deja relatată de mai multe ori în descrierile făcute lui Leo Messi, unul din cei mai mari jucători din istoria fotbalului, care s-a transferat anul trecut la Inter Miami, în Major League Soccer.

Șeful BMW: Impunerea de tarife vamale de către UE la vehiculele electrice din China ar avea efecte contrare CITEȘTE ȘI Șeful BMW: Impunerea de tarife vamale de către UE la vehiculele electrice din China ar avea efecte contrare

Născut în 1987 la Rosario, în Argentina, Messi avea doar 13 ani când a fost reperat de FC Barcelona, dar nu toată lumea era convinsă de la clubul catalan, iar mutarea sa în curtea grupării "blaugrana" a trenat, suscitând nerăbdarea tatălui jucătorului. Întâlnirea a avut loc pe 14 decembrie 2000, într-un club de tenis din Barcelona, între directorul sportiv al clubului Carles Rexach și agenții Josep Minguella și Horacio Gaggioli, scrie Agerpres.

Pentru a confirma interesul clubului, Carles Rexach a scris atunci cu cerneală albastră, pe un șervețel de hârtie, că "acceptă, pe răspunderea sa și în ciuda oricărei opinii divergente, să semneze cu Lionel Messi, cu condiția să se respecte sumele convenite".

Un contract în format original avea să fie încheiat mai târziu, dar agentul argentinian Horacio Gaggioli a păstrat aproape 25 de ani acea mostră de acord inițial, pe care a decis să o vândă la licitație.

Această piesă va fi oferită în cadrul unei licitații online de casa Bonhams, care a expus-o în ultimele luni la Paris, New York și Londra.

Licitația se va desfășura din 8 mai, de la 12:00, ora Marii Britanii, până pe 17 mai.

Cu FC Barcelona, pentru care a jucat până în 2021, Messi a câștigat zece titluri de campion al Spaniei, fiind cel mai bun marcator din istoria clubului (474 goluri), cu care a cucerit patru trofee ale Ligii Campionilor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
fc barcelona
messi