Sportul englez a lansat o mișcare globală de boicotare a rețelelor de socializare

Sportul englez a lansat o mișcare globală de boicotare a rețelelor de socializare
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mai 2021

Rețelele de socializare sunt boicotate în acest weekend de numeroși sportivi și mai multe cluburi, în special din Anglia, în semn de protest față de injuriile apărute în spațiul online și mai ales față de rasism, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Clubul Manchester United, septuplul campion mondial de Formula 1 Lewis Hamilton, ITF și chiar UEFA se numără printre cei care au ales calea boicotului, scrie News.ro

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Manchester United a notat, pe site-ul oficial, că din septembrie 2019 și până acum numărul mesajelor jignitoare și rasiste adresate jucătorilor a crescut cu 350 la sută. Și fanii sunt vizați de rasism și alte jigniri în social media, numărul mesajelor de acest gen fiind de asemenea în creștere.

Drept urmare, Manchester United nu va posta nimic pe Facebook, Twitter și Instagram în acest weekend, în semn de protest.

Și Premier League a anunțat că începând de vineri, de la ora locală 15.00, a încetat să posteze pe rețelele sociale, protestul fiind valabil până marți, 4 mai. “Luăm această atitudine, împreună cu comunitatea fotbalului, pentru a lupta împotriva jignirilor online și a discriminării de pe rețelele de socializare”, a precizat forul.

Cluburile din primul eșalon din Anglia au anunțat că au decis sancțiuni în cazul a șase persoane acuzate că i-au adresat injurii atacantului sud-coreean al echipei Tottenham, Son Heung-min, în social media.

S-au alăturat boicotului și Federația Engleză de Rugby, Federația Engleză de Ciclism și Federația Engleză de Crichet.

În Franța, federația de rugby a anunțat că răspunde “apelului de boicotare a rețelelor sociale pentru a sensibiliza și a denunța molima reprezentată de rasism, hărțuire și discriminare pe internet”. S-a alăturat în Franța boicotului și FC Nantes.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Vor boicota social media în următoarele zile și mai mulți piloți de Formula 1, între care și Lewis Hamilton.

“În semn de solidaritate cu lumea fotbalului, conturile mele din social media vor rămâne negre în acest weekend. Discriminarea, fie că este sau nu online, nu are ce căuta în societatea noastră și de prea mult timp este ușor pentru unii să posteze mesaje de ură de dincolo de monitorul lor”, a notat Hamilton în social media.

Și Lando Norris și George Russel se alătură protestului.

Formula 1 a anunțat, joi, că susține mișcarea, dar nu participă. În schimb, Federația Internațională de Tenis a precizat, pe site-ul său oficial, că se alătură boicotului începând de vineri, de la ora 15.00 BST și până luni, la ora 23.59 BST. “Jucători de tenis, antrenori și oficiali din întreaga lume au primit zilnic mesaje abuzive în social media – și este un fenomen în creștere – cu referire la rasă, sex, aspect fizic și abilitatea lor. Multe conțin amenințări dure și chiar cu moartea. Este momentul să acționeze companiile social media și să susțină eforturile sportuluui de a stopa abuzurile”, se arată în comunicatul ITF.

În ultimele săptămâni, s-au multiplicat apelurile de renunțare la social media. În martie, fostul fotbalist Thierry Henry a anunțat că a renunțat la rețelele de socializare, decizie luată în semn de protest și valabilă până în momentul în care companiile social media vor face mai mult pentru a combate rasismul și hărțuirea din mediul online.

viewscnt
Afla mai multe despre
retele sociale
sport