Construcții de 5 stele - cum se diferențiază standardul de construire al celui mai mare ansamblu hotel & residence din România

Construcții de 5 stele - cum se diferențiază standardul de construire al celui mai mare ansamblu hotel & residence din România
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 23 nov 2023

Sustenabilitatea este un criteriu din ce în ce mai important în real estate, criteriile definitorii trecând treptat, de la statutul de diferențiator în piață la norme impuse de dezvoltare. Standardele de construire au urmat un trend evolutiv, îmbinând responsabilitatea față de mediul înconjurător și necesitatea eficienței energetice a clădirilor, cu impunerea respectării unor reglementări legislative. Dezvoltatorii cu viziune pe termen lung aleg să construiască responsabil, utilizează tehnologii speciale care asigură o calitate mai mare decât minimul acceptat conform legii și adaptează materialele și procedurile la particularitățile zonelor în care construiesc, pentru a spori siguranța,  durabilitatea, dar și pentru un consum redus de energie și protecția mediului.

În Mamaia Nord, stațiune recent recunoscută în mod oficial, sunt dezvoltate mai multe proiecte imobiliare, însă doar câteva dintre acestea se diferențiază prin tehnici inovatoare aplicate în procesul de construire, cu impact major asupra întregii ciclului de viață al clădirilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Poziționarea între două ape, Marea Neagră și Lacul Siutghiol, face ca solul din nordul litoralului să ridice provocări în construcții. Din dorința de a construi clădiri cu o durabilitate sporită, cu un grad mai mare de siguranță, dezvoltatorul Nordis Group a ales să construiască diferit, cu focus pe o fundație specială, similară dezvoltărilor din Dubai.  

Pe lângă arhitectura organică ce imită valurile mării,  construcția Nordis Mamaia este adaptată specificității zonei, respectiv provocărilor solului.

Fundație realizată cu piloți forați

Nordis Group a optat pentru realizarea fundației cu piloți forați, din dorința de a construi o clădire sustenabilă, care își menține caracteristicile de siguranță și confort mult timp după finalizare. În acest fel, clădirile oferă un standard ridicat de calitate și rezistență la cutremure, chiar dacă acest lucru a însemnat pentru companie costuri mai mari și timp suplimentar de realizare a procedurii de forare.

Construcții de 5 stele - cum se diferențiază standardul de construire al celui mai mare ansamblu hotel & residence din România

Deși fundația clasică pe pernă de balast este cea mai des utilizată, solul din zona Mamaia Nord necesită o abordare diferită, fiind format din straturi de nisipuri argiloase fine și cu o pânză freatică foarte aproape de suprafață, la 1 – 1,4 m adâncime în funcție de anotimp. Peste pânza freatică există un strat de umplutură care s-a format în timp însă, cei de la Nordis Group, în urma studierii solului până la o adâncime de 30 m, au considerat că realizarea pernei de balast este o metodă insuficientă pentru de a construi clădiri care să reziste în timp.  

O construcție cu regim de înălțime de 12 etaje necesită o bază solidă, iar pentru ansamblul Nordis Mamaia s-au forat piloți cu diametrul de 90 cm, la o adâncime de 23 metri. Pentru etapa 1, respectiv 4 clădiri, s-au folosit 960 de piloți, iar în etapa 2 au fost deja forați 580 de piloți doar pentru una dintre cele 3 clădiri.

Construcții de 5 stele - cum se diferențiază standardul de construire al celui mai mare ansamblu hotel & residence din România

Materiale de construire adaptate nevoilor zonei

Materialele folosite în construirea Nordis Mamaia sunt, de asemenea, alese în conformitate cu standardele prietenoase cu mediul și cu rezistență ridicată la condițiile naturale. Spre exemplu, piloții forați sunt rezistenți la salinitate, fiind construiți din armătură BST 500 și beton aditivat împotriva agresivității apei marine.

Întregul ansamblu hotelier și rezidențial Nordis Mamaia a fost proiectat sustenabil, fiind deja pre-certificat GREEN Homes. Este eficient din punct de vedere energetic prin prisma materialelor utilizate, a soluțiilor de climatizare implementate și a tehnologiei integrate, cum ar fi sistemul SMART Home.

Construcții de 5 stele - cum se diferențiază standardul de construire al celui mai mare ansamblu hotel & residence din România

Compartimentarea între apartamente se realizează cu Ytong, produs superior de tip BCA ce asigură o izolare fonică bună, cel mai apreciat material la momentul actual în piață, conform unui studiu Reveal Marketing Research. La exterior se folosește un mix de cărămidă și beton și pentru o izolarea termică superioară, se folosește vata bazaltică premium, cu densitate mare.

Un alt lucru realizat în direcția durabilității este fațada placată cu ceramică Neolith, rezistentă la intemperii și la aerul salin. Astfel, fațada va arăta ca nouă peste ani, fără uzualele probleme cu tencuiala decorativă. Vegetația luxuriantă din jurul clădirilor suplinește mediul natural albastru cu o componentă de natură verde, reușind să se diferențieze și prin peisagistică.

Mobilitate și soluții eco

Încă o dovadă a faptului că Nordis Mamaia este un concept complet și adaptat celor mai pretențioase așteptări, Nordis Group are inclus în proiect și construirea unei parcări cu peste 1.000 de locuri și stații de încărcare pentru mașini electrice, care vor deservi ansamblul. Aici s-a realizat forarea piloților forați și urmează ridicarea structurii acesteia.

Standardul de construire este extrem de important pentru investitori, care preferă un produs aliniat normelor internaționale și implicit parteneriate cu companii cu înclinare spre soluții eco, prin care se demonstrează viziune, responsabilitate, angajament și respect față de mediu. Pe lângă diferențierea pozitivă, factorul sustenabilității crește profitabilitatea proprietăților imobiliare, aspect căutat în mediul de investiții.

Nordis Group este un dezvoltator imobiliar specializat în ansambluri de 5 stele cu componentă hotelieră și rezidențială, construind în prezent și ansamblul Nordis Brașov, acolo unde au adaptat, de asemenea, procesul de construire și tehnologia utilizată la solul de munte.

Un alt proiect spectaculos pe care îl au în dezvoltare în prezent este Nordis View – o clădire rezidențială cu 51 de apartamente, situată în nordul capitalei și care, în același registru specific Nordis, procesul de construire a necesitat o atenție deosebită, fiind o clădire cu 3 niveluri de subsol, un lobby impunător înalt de 6 m și apartamente cu spații vitrate mari.  

viewscnt
Afla mai multe despre
standard construire
construcții
piloti forati
nordis mamaia
nordis group